Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"

US Openin naisten finaalissa kaiken huomion vei tuomarin kanssa riidellyt Serena Williams.

Naomi Osaka suutelee pystiä
Naomi Osaka. Kuva: AOP
STT Urheilu,
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Japanilainen Naomi Osaka voitti lauantaina tenniksen US Openin finaalissa yhdysvaltalaisen Serena Williamsin erin 6–2, 6–4. Osaka oli ensimmäinen japanilaisnainen, joka oli yltänyt Grand Slam -turnauksen finaaliin.

Ottelun jälkeen Japanin pääministeri Shinzo Abe onnitteli 20-vuotiasta Osakaa Twitterissä.

– Kiitos siitä, että energiaa ja inspiraatiota meille kaikille japanilaisille, pääministeri twiittasi.

Finaalissa kaiken huomion vei tuomarin kanssa riidellyt Williams. 36-vuotias Williams sortui ottelun aikana useaan rikkeeseen, joista tuomari rankaisi häntä. Yhdysvaltalaistähti raivosi tuomarille, puhkesi kyyneliin ja vaati anteeksipyyntöä.

Williams ajautui ensimmäisen kerran sanaharkkaan tuomarin kanssa toisessa erässä, kun tuomari piti Williamsin valmentajan antamia ohjeita valmennusrikkeenä. Saatuaan varoituksen Williams hermostui ja vakuutti, että hän pelaa sääntöjen mukaan.

Myöhemmin Williams sai rangaistuksen, kun hän löi suutuspäissään mailaansa niin kovaa, että se hajosi. Williams menetti pisteen ja sai uuden rangaistuksen kielenkäytöstään haukuttuaan tuomaria "varkaaksi".

– Sinä hyökkäät persoonaani vastaan. Senkin valehtelija. Et enää ikinä tule olemaan kentällä, jolla minä pelaan, Williams raivosi tuomarille.

New York Timesin mukaan Williams katsoi, että miehiä ei kohdella otteluissa samalla tavoin, vaikka heidän kielenkäyttönsä on paljon pahempaa.

"En näe, että mikään olisi muuttunut"

Osaka ei osannut heti ottelun jälkeen nauttia voitosta täysin siemauksin.

– Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin. Tiesin, että Serena halusi voittaa todella paljon uransa 24. Grand Slam -tittelinsä. Kaikki tietävät tämän, Osaka totesi.

Japanilainen sanoi haaveilleensa aina siitä, että hän saisi pelata Serena Williamsia vastaan Yhdysvaltain avointen finaalissa.

– Olen todella kiitollinen, että sain pelata kanssasi, kiitos siitä, hän sanoi Williamsille.

– Kun astun kentälle, olen ihan erilainen persoona, en ole silloin Serenan fani. Olen vain pelaaja, joka pelaa toista pelaajaa vastaan, Osaka kertoi.

Osaka sanoi kohteliaasti, että hän ei edes kuullut, kun Williams kinasteli tuomarin kanssa.

– Tulen aina muistamaan Serenan, jota rakastan. Tuo (kiistely tuomarin kanssa) ei muuta yhtään mitään. Hän oli todella mukava minua kohtaan verkolla ja palkintojenjaossa. En näe, että mikään olisi muuttunut, Osaka selvitti.

Williams ojensi katsojia

Yhdysvaltalaisyleisö buuasi Osakalle ottelun jälkeen. Williams sai ojentaa katsojia ja kehottaa heitä kunnioittamaan voittajaa.

– Hän pelasi hyvin. Tämä on hänen ensimmäinen Grand Slam -voittonsa. Annetaan tunnustusta jokaiselle, joka sen ansaitsee. Ei buuata enää. Onnittelut Naomille.

- Naomi oli todella keskittynyt. Hän syötti mahtavasti aina, kun minulla oli murtopallo. Rehellisesti sanottuna voin oppia häneltä tästä ottelusta, Williams kiteytti.

"Rehellisesti sanottuna valmensin"

Williamsin valmentaja Patrick Mouratoglou myönsi pelin jälkeen, että hän yritti antaa ohjeita, mutta ei usko, että Williams näki sitä.

– Rehellisesti sanottuna valmensin, mutta en usko, että Serena katsoi minua, Mouratoglou myönsi ESPN:n haastattelussa.

Williamsin valmentajan mukaan myös Osakan valmentaja Sascha Bajin jakoi ottelun aikana ohjeita.

– Myös Sascha valmensi.

Lue myös:

US Openin naisten finaalista kehkeytyi farssi – Serena Williamsin ilmiriita tuomarin kanssa sai yleisön suunniltaan

Suosittelemme sinulle