Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Naistenniksen kattojärjestö tuki Serena Williamsin raivoa: ”Pelaajien tunteenpurkauksia pitää sietää samalla tavalla miehissä ja naisissa"

Serena Williamsin mukaan miespelaajia ei olisi rangaistu samalla tavalla kuin häntä rangaistiin US Openin finaalissa.

Serena Williams keskustelee tuomarin kanssa sormi pystyssä.
Kuva: AOP
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

WTA:n toimitusjohtaja Steve Simons antoi sunnuntaina tukensa tenniksen US Openin finaalissa tuomarille raivonneelle Serena Williamsille. Naisten tennisammattilaisten kattojärjestön pomon mukaan nyt pitää tutkia, onko miehillä ja naisilla samat säännöt.

Williamsin mukaan miespelaajia ei olisi rangaistu samalla tavalla kuin häntä vastaavista rikkeistä, vaikka heidän kielenkäyttönsä on paljon pahempaa.

– Eilinen finaali nosti esiin kysymyksen, onko miehillä ja naisilla erilaiset standardit. Pelaajien tunteenpurkauksia pitää sietää samalla tavalla miehissä ja naisissa. Emme usko, että näin kävi naisten finaalissa, Simons linjasi lausunnossa.

Williamsin peli meni lauantain finaalissa sekaisin, kun hän raivosi tuomarille. Hän ajautui ensimmäisen kerran sanaharkkaan tuomarin kanssa toisessa erässä, kun tuomari piti Williamsin valmentajan antamia ohjeita valmennusrikkeenä.

Saatuaan varoituksen Williams hermostui ja vakuutti, että hän pelaa sääntöjen mukaan. Myöhemmin Williams sai rangaistuksen, kun hän rikkoi mailansa. Williams menetti pisteen ja sai uuden rangaistuksen kielenkäytöstään haukuttuaan tuomaria "varkaaksi".

Raivoaminen toi Williamsille sanktioita myös ottelun jälkeen, kun USA:n tennisliitto lätkäisi hänelle 17 000 dollarin sakot.

Lue myös:

US Openin valloittanut Novak Djokovic nousi Pete Samprasin rinnalle

Kommentti: Serena Williamsin naurettava käytös pilasi japanilaisen suuren hetken – Osaka kylmänviileästi superpelillä ensimmäiseen Grand Slam -voittoonsa

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"

US Openin naisten finaalista kehkeytyi farssi – Serena Williamsin ilmiriita tuomarin kanssa sai yleisön suunniltaan

Suosittelemme sinulle