Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Muut F1-päälliköt eivät lämpene Mercedes-pomon ajatukselle kolmen auton talleista

Formula ykkösten Mercedes-tallin päällikkö Toto Wolff pohti Monzan gp-kilpailun jälkeen ratkaisua ongelmaan, kuinka löytää tallipaikkoja lupaaville juniorikuljettajille.

Christian Horner.
Christian Horner. Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Toto Wolff mukaan yksi keino olisi se, että talleilla olisi kolmas auto. Tämä ei kuitenkaan oikein innosta kilpailijatalleissa, kertoi Autosport-sivusto maanantaina.

Mercedes pähkäilee nuorten suojattiensa Esteban Oconin ja George Russellin ajopaikkoja ensi kaudelle. Ocon ajaa tällä hetkellä Force Indiaa, mutta hänet korvannee ensi kaudeksi Lance Stroll. Russellin nousu F2-luokasta pääsarjaan puolestaan näyttää tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

Autosport huomauttaa myös, että muut tallit vierastavat "omiin talleihinsa sidottujen" kuskien palkkaamista. Esimerkiksi McLaren päätyi nostamaan Lando Norrisin F1-rattiin, mainiten että Oconin siteet Mercedekseen vaikuttivat päätökseen. Ei siis ihme, että Wolff miettii keinoja.

Kolmas auto tulokaskuljettajalle olisi Wolffin mukaan halvempaa kuin nyt olemassa olevat "junioritallit", kuten Red Bullin ja Toro Rosson kuvio.

– Mielenkiintoinen (ehdotus). Mutta käytännössä kolmen auton käyttö menisi monimutkaiseksi. On sellaisia juttuja kuin varikkopysähdykset, Red Bullin tallipomo Christian Horner huomauttaa Wolffin suuntaan.

Horner arvelee, että F1-sarjan "keskikentän" tallit eli kolmen suurimman tiimin takana taistelevat tuskin olisivat kovin riemuissaan kolmen auton systeemistä. Kun Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin hallinta venyisi yhdeksään kärkisijaan, jäisi muille taisto kymmenennestä sijasta.

Williamsin apulaispäällikkö Claire Williams vahvistaa, että talli vastustaisi kolmatta autoa.

– Emme suosittelisi sitä. On jo tallien yhteistyötä, ja sitten mukaan tulisi kolme autoa. Mihin tuollainen oikein loppuisi? Se olisi jälleen yksi askel väärään suuntaan, F1-tallipisteissä viimeisenä olevan tallin edustaja Williams sanoo.

McLaren-pääjohtoon kuuluva Zak Brown ei ole yhtä jyrkkä mielipiteessään, mutta käytännön ongelmat arveluttavat häntäkin.

– Pidän ajatuksesta, mutta kuinka tuota oikein pyöritettäisiin? Lähtöruudukossa on toki tilaa, mutta ei kaikille (kolmatta autoa varten). Ehkä joissain kisoissa tuo toimisi, mutta systeemin on oltava tasapuolinen ja reilu, Brown totesi Autosportille.

Mercedes-pomo haluaa muutoksen F1-sarjaan – "Kolmosautot toisivat huipputalleille nuoria kuljettajalahjakkuuksia"

Suosittelemme