Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kärsämäen kunta hyllyttää rehtorin – Vähätteli seksuaalista häirintää koulussaan

Hyllytyspäätös johtuu rehtorin kommenteista Ylen MOT:ssa.

lapsi katsoo älypuhelinta
Kuva: AOP
STT,
Tatu Kuukkanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesonen siirretään syrjään tehtävästään kunnes Kärsämäen kunnan johto on päättänyt, voiko hän jatkaa rehtorina, kertoo kunnanjohtaja Esa Jussila STT:lle.

Hyllytyspäätös johtuu rehtorin kommenteista Ylen MOT:ssa. Rehtori vähättelee vastauksessaan MOT:lle seksuaalista häirintää, jota hänen johtamassaan koulussa ilmenee THL:n kyselyn perusteella.

Pesonen vertaa vastauksessaan seksuaalista häirintää kouluruokaan ja antaa ymmärtää, että seksuaalista häirintää pitäisi pystyä sietämään.

– Onko kouluruoka hyvää tai pahaa? Asialle voidaan tehdä tiettyyn rajaan saakka jotakin. Loppu pitää vain kestää. Ei sillä, että hyväksyisin seksuaalista häirintää, mutta sellaista se nyt vaan on, rehtori kirjoitti Ylen MOT:lle.

– Sitten tietenkin, kun pillua tekkee mieli miespuolisella. Niin eihän sitä osaa aina kauniisti sanoa. Onhan sitä kaikennäköistä porsastelijaa baarimaailmassakin.

Kunnanjohtaja Esa Jussila sanoo, että kunta irtisanoutuu rehtori Tuomo Pesosen lausunnoista seksuaalisen häirinnän sietämisestä ja hyväksymisestä.

Kärsämäen kunnan nettisivuilla on julkaistu tiedote, jossa todetaan, että kunta ei hyväksy seksuaalista häirintää. Kunta ilmoittaa sloganikseen: "positiivisten tarinoiden pitäjä".

MOT:n juttu julkaistiin netissä puolilta päivin, ja pohjoispohjanmaalainen Kärsämäen kunta teki päätöksen hyllyttämisestä iltapäivällä.

Lue lisää:

MOT kokosi tiedot yläkouluista – pahimmillaan joka viides oppilas kokee seksuaalista häirintää: "Ei oteta ongelmaa tosissaan"

Suosittelemme sinulle