Hyppää sisältöön

Kaupunkifestivaalien aiheuttamat haitat puhuttivat valtuuston kyselytunnilla

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnilla kysyttiin voidaanko kaupunkifestivaalit järjestää tulevaisuudessa muualla kuin kaupungin keskustassa.

Yleisöä Weekend Festival 2018 -tapahtumassa Helsingissä.
Yleisöä Weekend-festivaaleilla kesällä 2018.
Salla Vuolteenaho

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnilla keskusteltiin illalla kaupunkifestivaalien aiheuttamista häiriöistä menneen kesän aikana.

Pia Kopra (ps.) kysyi kokouksessa voisiko kaupunkifestivaaleja järjestää tulevaisuudessa muualla kuin Helsingin keskustassa. Taustalla noin 300 kaupunkilaisten valitusta tänä kesänä Helsingin keskustassa vietettyihin kaupunkifestareihin. Kaupunkilaiset ovat valittaneet muun muassa roskaamisesta ja liikenteen haitoista.

Kopra nosti kysymyksessään esille myös otsikoihin erityisesti nousseen Weekend-festivaalin, jonka aikana Hietaniemen hautausmaalla rikkoutui pätkä arvokasta kiviaitaa.

Pormestari Jan Vapaavuoren mukaan Helsingin asukkaiden on kestettävä urbaania sykettä ja elämäntapaa. Vapaavuori painotti, että kaupunkifestivaalien suosio perustuu nimenomaan helppoon saavutettavuuteen.

Vapaavuoren mukaan Weekend-festivaalien roskaaminen tapahtui pääasiallisesti festivaalialueen ulkopuolella, jossa oli liikkuvia ruokamyyjiä. Hänen mukaansa kaupunki ei ollut varautunut niiden mukanaan tuomaan haasteeseen riittävästi.

Suosittelemme sinulle