Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Touko Aalto jää sairauslomalle – syynä uupumus: "Jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan"

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kirjoittaa Facebookissa, ettei kenenkään pidä vaarantaa terveyttään työn takia.

Touko Aalto
Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Annette Blencowe,
Vesa Sundqvist
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto jää sairauslomalle. Vihreiden tiedotteen mukaan Aalto jää lääkärin määräämälle sairauslomalle uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi tästä päivästä alkaen.

Aalto itse kertoo asiasta Facebookiin tänään torstaina kirjoittamassaan postauksessa.

– Olen uupunut ja nyt ymmärtänyt, että jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan. Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti. Kukaan meistä ei veny loputtomiin, vaikka kuinka yrittäisi. Kenenkään, ei myöskään poliitikon, pidä vaarantaa terveyttään työn takia, Aalto kirjoittaa.

Hän jatkaa sanoen, että "puhumisen aika" ei kuitenkaan ole hänen kohdallaan vielä.

– Siksi laitan nyt somen kiinni, enkä anna tässä vaiheessa haastatteluja medialle. Haluan keskittyä lepäämään, jotta voin luotsata joukkuettani kohti vaaleja täysillä akuilla.

– Nyt on aika opetella olemaan armollinen itseä kohtaan ja pitämään huolta omasta jaksamisesta. Vain siten voin olla hyödyksi muille, Aalto jatkaa.

Aalto kertoo myös ilmoittavansa paluustaan töihin myöhemmin. Vihreiden tiedotteen mukaan tämä tapahtuu myöhemmin syysistuntokauden aikana.

Yksi varapuheenjohtajista nimetään Aallon sijaiseksi

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan Aallon sairausloman aikana puolueen puheenjohtajan tehtäviä hoitavat puolueen varapuheenjohtajat. Puoluehallitus nimeää jonkun kolmesta varapuheenjohtajasta Aallon sijaiseksi. Päivänpoliittista toimintaa ohjaa Vihreä eduskuntaryhmä ja sen puheenjohtaja Krista Mikkonen.

Aalto on viime aikoina ollut voimakkaassa julkisessa ryöpytyksessä erilaisten kohujen ja alenevien kannatuslukujen takia. Miettinen arvelee kuitenkin, että Aallon uupumisen takana on pitkään jatkunut kuormitus, eivätkä mitkään yksittäiset tapahtumat.

– On tärkeää, että kun ihminen tunnistaa, että omat rajat alkavat tulla vastaan, niin uskaltaa hakea apua ja saa sitä. Uupumus on asia, joka pitää hoitaa lääkärin ohjeiden mukaan, sanoo Miettinen.

Sairasloman pituutta hän ei lähde arvelemaan.

– Me lähdemme siitä, että Touko välttämättömän levon jälkeen ja voimansa keränneenä palaa johtamaan meidät menestykseekkäästi vaaleihin, Miettinen toteaa.

Lue myös:

Ryöpytykseen joutunut Touko Aalto saa vihreiltä synninpäästön: "Kohujen kierre on mahdollista katkaista"

Touko Aallon vuosi vihreiden puheenjohtajana on ollut rimpuilua kohujen kierteessä – "Puolueessa pohditaan, ajaako tällainen vihreät marginaaliin"

Suosittelemme