Hyppää sisältöön

Roosters rohmusi jälleen kerran Vaahteramaljan – "Voimme auttaa koko Suomen jenkkifutista"

Väkevästi ja määrätietoisesti edennyt Helsinki Roosters vei jälleen kerran amerikkalaisen jalkapallon nyt jo 39. kerran pelatun Vaahteramaljan.

Roostersin voitonjuhlat voivat alkaa. Kuva: AOP

Roosters kukisti kotikaupunkinsa Helsingin hyväkuntoisella Töölön jalkapalloareenalla pelatussa SM-finaalissa sarjanousija Kuopio Steelersin maalein 44-14 (30-14 ). Mestaruus oli Roostersille seitsemäs perättäinen.

Kyseessä oli jo 21. kerta kun Roosters pääsi kukkoilemaan Suomen ykkösenä lajissaan. Hopeaa vienyt Kuopio Steelers otti sitä vastoin ensimmäisen mitalinsa jenkkifutiksessa.

Roostersin punainen väri näkyi väkevästi jo avauspuoliskolla. Ei tosin vielä ihan alussa, mutta jo toisella neljänneksellä Roosters elämöi, heitti ja juoksi tuttuun malliin. Roostersilla erottui alkuun moni mies, mutta etenkin Connetten yhdysvaltalaisveljekset Adam ja Brandon olivat jo tuolloin aivan pitelemättömiä.

Steelersiltä erottui laillaan yksi: 24-vuotias laitahyökkääjä Johannes Jauhiainen juoksi upean touchdownin. Pikajuoksutaustainen Jauhiainen pinkoi kuin aropupu henkensä hädässä, Roostersin miehistö jäi tuolloin hämmästyksestä niille sijoilleen.

Toinen puoliaika oli täysin Roostersin. Sen voimakkaan karkumatkan aloitti Connetten veljesten kera 31-vuotias laituri Tommi Pinta, jonka mainio pelin lukeminen ja ripeys vei Roostersin 36-14-johtoon. Kaksi lisämaalia vei Roostersin sitten lähes tavoittamattomiin: 38-14.

Roostersin kapteeni Kimi Linnainmaa jatkoi päätösneljänneksellä tymäkkää peliään. Linnainmaa teki tuolloin jo toisen touchdowninsa ottelussa lisäten Roostersin johdon ja lopullisen voiton lukemiin 44-14.

Roostersin päävalmentaja Juha Hakala myhäili kamppailun jälkeen kultamitali kaulassaan.

– Pitkä kausi on nyt onnellisesti takana. Mestaruuden saavuttaminen on toki hyvin tärkeää, mutta merkitystä mielestäni on myös sillä, että voimme auttaa koko Suomen jenkkifutista. Joukkueestamme oli nyt väkevä runko EM-pronssia pelanneessa Suomen maajoukkueessa. Se tuntui hyvältä, Hakala puhui.

Steelersin vastuuvalmentaja Pekka Utriainen sanoi olevansa äärimmäisen kunnianhimoinen.

– Kunnianhimoni takia ei hopea minua tyydytä lainkaan. Ei sittenkään, vaikka mitali on koko seuran ensimmäinen, Utriainen sanoi.

Suosittelemme sinulle