Hyppää sisältöön

Brittipoliisi: Ravintolan sairaustapaukset eivät liity novitšok-hermomyrkkyyn

Silminnäkijöiden mukaan sunnuntaina ravintolassa oireita saaneet henkilöt olivat venäläisiä.

Suojavarusteisiin pukeutuneet sotilaat tutkivat paikkaa, josta Sergei ja Julia Skripal löydettiin myrkytettyinä. Kuva: Finbarr Webster / AOP

Kahden ihmisen sairastuminen ravintolassa Britannian Salisburyssa ei liity hermomyrkky novitšokiin, kertoo Wiltshiren poliisi. (siirryt toiseen palveluun)

Sunnuntaina kaksi ihmistä kiidätettiin sairaalahoitoon sen jälkeen, kun he saivat oireita paikallisessa ravintolassa. Silminnäkijöiden mukaan sairatuneet henkilöt olivat venäläinen mies ja nainen. Poliisi ei ole vahvistanut sairastuneiden kansalaisuutta.

Tapaus sattui italialaisravintolassa, joka sijaitsee lähellä paikkaa, jossa entinen venäläisvakooja Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia yritettiin murhata novitšok-hermomyrkyllä maaliskuussa.

Viranomaiset eristivät sunnuntaina varotoimena ravintolan ja sulkivat lähialueen teitä. Ravintolan lähistöllä nähtiin useita täyteen suojavarusteisiin pukeutunutta henkilöä.

Wiltshiren poliisi julkaisi aamuyöllä tiedotteen (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan oireita saanut kaksikko tutkittiin sairaalassa. Testeissä kävi ilmi, etteivät he olleet altistuneet hermomyrkky novitšokille. Molemmat pysyvät sairaalassa tarkkailtavana.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa, mutta ei voi toistaiseksi vahvistaa, onko sairastumistapauksissa syytä epäillä rikosta.

Aiheesta muualla:

Salisbury gets all clear after two people taken ill in restaurant (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme sinulle