Hyppää sisältöön

NHL on SM-liigan teinitähti Kaapo Kakon ajatuksissa: "Kilpailen kärkivarauksesta"

Kaapo Kakko valmistautuu Turussa hyvässä seurassa toteuttamaan unelmansa NHL-urasta.

Kuva: Jaakko Stenroos/AOP
Simo Leinonen,
Sami Laine

Viime kaudella kuudessa ensimmäisessä liigaottelussa yksi syöttöpiste. Tänä syksynä kolmessa ottelussa kolme pistettä, kaksi maalia ja syöttö. Turun Palloseuran Kaapo Kakko on ollut jääkiekon SM-liigakauden avauskierrosten mielenkiintoisin nuori pelaaja.

Kakko on vasta 17-vuotias ja hänet varataan NHL:ään ensi kesänä. TPS:n kasvatin taidoista alettiin kohista kiekkopiireissä viime kaudella, kun hän nakutti A-nuorten SM-liigassa 38 ottelussa 55 pistettä ja oli ali-ikäisenä alle 18-vuotiaiden MM-kultajoukkueen tehokkain pelaaja yhdessä HIFK:n Niklas Nordgrenin kanssa.

Kakolta siis voitiin odottaa tällä kaudella läpimurtoa liigajäille, mutta hänelle itselleen tehokas alku on ollut yllätys.

– Tosi hyvä alku on ollut. En odottanut näin kovaa menoa heti kauden alkuun. Joukkue on pelannut hyvin, Kakko kommentoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

– Viime kaudella pääsin haistelemaan. Onhan vauhti ihan eri kuin junnupeleissä, mutta mielestäni olen päässyt hyvin mukaan.

Iso ja taitava Kakko on viilettänyt alkukaudella häntä 20 vuotta vanhemman Ilari Filppulan laidalla. Filppula on SM-liigan taitavimpia pelintekijöitä ja tarjoili viime kaudella ketjutovereilleen maaliin johtaneita syöttöjä lähes syöttö per peli -tahdilla.

– Niistä on helppo laittaa kiekkoa pussiin. Hänen kanssaan on todella hyvä pelata, Kakko kehui Filppulaa.

Kokeneita pelimiehiä TPS:n organisaatiossa riittää. Kakko on jo B-A-junioreista lähtien saanut oppia esimerkiksi seuran kehitysjohtajalta Saku Koivulta. TPS:n liigajoukkueen penkin takana häntä puolestaan kehittävät päävalmentaja Kalle Kaskisen rinnalla Kimmo Rintanen, Sami Salo ja Fredrik Norrena.

– Heitä ei voi kuin kuunnella ja yrittää tehdä samalla tavalla perässä, Kakko sanoi.

– Todella hyviä vinkkejä sieltä on tullut, lähinnä siitä, mitä omatoimisesti kannattaa tehdä. Pieniä juttuja, mutta sillöin tällöin peleissä näkee vinkkien hyödyt.

Mikko Rantasen jäljillä

Kakko muistuttaa pelillisesti paljon toista TPS-kasvattia, NHL:ssä kovaa jälkeä tekevää Mikko Rantasta. Tiistaina pitkän uran tehnyt pelaaja-agentti Petteri Lehto sanoi Kakon olevan kehityksessä jopa Rantasta edellä.

Kakko seurasi Rantasta tarkasti tämän TPS-vuosina, mutta NHL:n seuraamiseen turkulaisella ei ole viime aikoina ollut aikaa. Tällä kaudella NHL kuitenkin Kakkoa kiinnostaa, sillä jokin taalaliigan 31 seurasta hänet ensi kesänä Vancouverissa varaa – todennäköisesti ensimmäisten pelaajien joukossa.

– Todella hieno kausi tulee olemaan. Kilpailen kärkivarauksesta. Minulla on hieno mahdollisuus olla kolmen parhaan joukossa, Kakko arvioi.

– Jos pelaan näin, väitän ettei se ole mahdotonta. Toivon, että varaus on mahdollisimman hyvä ja pääsen joskus NHL:ään pelaamaan.

Lue lisää:

Ammattilaiset suitsuttavat liigan nuoren supertähden Kaapo Kakon kovemmaksi kuin viime kaudella NHL:ssä 84 pistettä takoneen Rantasen samanikäisenä: "Mielestäni Kaapo on valmis NHL:ään jo ensi kaudella"

SM-liigan kiinnostavin pelaaja on vasta 17-vuotias – TPS:n tuorein timantti Kaapo Kakko on ensi kesän kärkivaraus, joka on ansainnut paikkansa turkulaisseuran ykkösketjussa

Upea suoritus! SM-liigan tämän kauden 17-vuotias superlupaus Kakko teki TPS:n voittomaalin jatkoajalla

Suosittelemme sinulle