Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Viisi vinkkiä netin lippuhuijareiden välttämiseen

Kuluttajavirasto on kehottanut varovaisuuteen pääsylippuja jälleenmyyvän nettisivuston kanssa.

Henkilö käyttää älypuhelinta.
Kuva: Frank Robinchon / EPA
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime aikoina on uutisoitu pääsylippuja jälleenmyyvästä Viagogo-sivustosta, jonka kautta lippuja ostaneet ovat kokeneet tulleensa huijatuiksi.

Yle Uutiset keräsi viisi vinkkiä, kuinka olla tarkkana esimerkiksi konserttilippuja ostaessa.

1. Osta liput vain viralliselta lipunmyyjältä

Tarkasta tapahtuman virallinen lipunmyyjätapahtuman verkkosivulta. Jos et ole varma, kysy. Googlen ensimmäiset hakutulokset ovat usein mainoksia. Vaikka yritys mainostaisi olevansa virallinen lipunmyyjä, se ei sitä välttämättä ole.

2. Älä lankea jälleenmyyjän "pian loppuunmyyty" -vedätykseen

Lippuja jälleenmyyvät sivustot ilmoittavat usein, että tapahtumiin on enää vain muutama lippu jäljellä ja moni muu katselee lippuja samaan tilaisuuteen. Monesti lippuja on runsaasti saatavilla viralliselta lipunmyyjältä.

3. Tarkista lippusi hinta

Ensimmäisenä näkemäsi hinta ei välttämättä ole lopullinen hinta. Maksutoimituksen edetessä hinta saattaa nousta erilaisten lisämaksujen myötä. Lopullinen hinta saattaa olla huomattavasti alkuperäistä korkeampi, mikä selviää vasta luottokorttilaskusta.

4. Maksa luottokortilla, jos mahdollista

Jos olet ostanut liput luottokortilla ja sinulta on veloitettu enemmän kuin mitä lippujen hinnaksi on kerrottu, voit reklamoidaaiheettomista kuluista suoraan luotonantajalle. Myös debit-korttimaksun osalta voi reklamoida pankille, jos korttiveloitus on täysin aiheeton sillä perusteella, ettet ole antanut suostumusta maksutapahtuman toteuttamiseen.

5. Varo lipputrokareita

Yksityishenkilöt myyvät usein lippuja suosittuihin tapahtumiin erilaisilla alustoilla. Läheskään kaikki myyjät eivät ole rehellisiä, joten harkitse tarkoin, haluatko ostaa tuntemattomalta.

Lähde: Euroopan kuluttajakeskus, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Lue myös:

Kuluttajavirasto kehottaa varovaisuuteen pääsylippujen jälleenmyyjän Viagogon kanssa

Suosittelemme