Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Roope Hintz on ihastuttanut Dallas Starsin harjoitusleirillä pelitaidoillaan ja saanut päävalmentajan kateelliseksi hiuspehkostaan: "Olen valmis pelaamaan NHL:ssä"

Starsin päävalmentajan Jim Montgomeryn mukaan Roope Hintz on osoittanut pystyvänsä pelaamaan kärkiketjuissa.

Roope Hintz
Roope Hintz on tehnyt harjoitusleirin aikana kaksi maalia. Kuva: AOP
Jussi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

DALLAS. Roope Hintz antaa parhaillaan viimeisiä näyttöjä Dallas Starsin seura- ja valmennusjohdolle, jotta paikka Starsin pelaavassa NHL-miehistössä aukeaisi ensi viikolla alkavalle kaudelle.

Hintzin kovin työnäyte osui maanantai-illan harjoitusotteluun Minnesotaa vastaan, missä Hintz esiintyi vakuuttavasti Dallasin ykkösketjun sentterinä viimeistelemällä upean hyökkäyspään soolomaalin sekä oli pohjustamassa myös päätöserän maalia. Yhteistyö Jamie Bennin ja Aleksander Radulovin kanssa sujui erinomaisesti.

– Hieno fiilishän itselläni oli tuollaisen pelin jälkeen. Eihän parempaa tunnetta voi olla. Tällaiset onnistumiset auttavat varmasti siinä variheessa, kun lopullista joukkuetta valitaan, Roope Hintz toteaa Yle Urheilulle Dallasissa.

Hintz on tehtaillut harjoitusleirin aikana kaksi maalia. Minnesotaa vastaan tamperelaisen vauhtihyökkääjän tavaramerkki, voimakas luistelutempo oli todella näkyvästi esillä läpi ottelun.

– Täällä tarkastellaan erityisesti kokonaisvaltaista pelaamista joukkuetta valittaessa ja sitä, miten pystyy pelaamaan koko 60 minuuttia niin, ettei pelaaminen heittele illasta toiseen. Tason on pysyttävä samanlaisena, Hintz painottaa.

– Oma pelaamiseni on parantunut harjoitusleirin aikana peli peliltä. Olen päässyt koko ajan tekopaikoille ja niitä on riittänyt joka ottelussa. Olen pystynyt myös nauttimaan pelaamisesta koko ajan, vuoden 2016 nuorten maailmanmestari jatkaa.

Dallasin uudella päävalmentajalla Jim Montgomeryllä on käsissään siis potentiaalisen taitava hyökkääjä.

– Hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan kahdessa kärkiketjussa nopeutensa ja taitojensa ansiosta. On hienoa nähdä hänen pelaavan hyvällä itseluottamuksella aggressiivista hyökkäyspeliä, Montgomery sanoo.

Omaa selkäydinkiekkoa

Vaikka kilpailu paikasta auringossa on jokaisessa NHL-joukkueessa tiivis juuri tällä hetkellä, on Roope Hintzin mukaan tärkeintä pelata mahdollisimman rennosti, ilman minkäänlaista painetilaa.

– Ei näissä peleissä pidä jännittää mitään turhia vaan antaa mennä sitä omaa selkäydinlätkää. Muuten mikään ei onnistu. Jos jännittää tai ei uskalla yrittää, ei pysty tekemään peliä ja kiekot jää viivoille tai muuta vastaavaa, hän muistuttaa.

Roope Hintz, 21, opetteli NHL-pelaamisen saloja koko viime kauden Dallasin AHL-joukkueessa, nyt vauhtihyökkääjän tavoitteena on ottaa tarvittava askel maailman johtavaan jääkiekkoliigaan.

– Omasta mielestäni olen valmis pelaamaan täällä. Viime kaudella opin pelaamaan sellaista peliä mitä NHL:ssä pelataan. Tykkään pelata pienessä kaukalossa fyysistä, nopeaa peliä ja vahvuuteni löytyvät juuri siihen, Hintz painottaa.

– Voimaa on tullut kesän aikana lisää ja huomaan, että jaksan pelata kauemmin sekä luistella terävämmin.

Jos Hintzille on tullut kesän aikana lisää voimaa jalkoihin, niin samaan aikaan nuoren miehen takatukkaan on tullut pari-kolme senttiä lisää mittaa. Dallasin päävalmentaja, huumorimies Jim Montgomery on Hintzin "takatukasta" innoissaan.

– Voi kuinka minullakin olisi sellaiset hiukset, kaljupää Montgomery naurattaa.

Suosittelemme