Hyppää sisältöön

Halla-aho: Tiedustelulakien kiireellisyyttä olisi helpompi tukea, jos turvapaikkapolitiikkaa kiristettäisiin samalla

Perussuomalaisten puheenjohtaja vaati jälleen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ottamista säilöön.

Jussi Halla-aho. Kuva: Mauri Ratilainen / AOP

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että Suomi tarvitsee uudet tiedustelulait riippumatta siitä, onko Suomen turvallisuutta kohtaan akuutteja uhkia vai ei. Lainsäädännön luominen kiireellisenä ei kuitenkaan ole Halla-ahon mielestä välttämätöntä.

– Sillä, tuleeko tiedustelulaki voimaan tällä kaudella vai vasta seuraavalla hallituskaudella tuskin on kovin dramaattista vaikutusta Suomen turvallisuuteen, Halla-aho sanoi puolueen säännöllisesti järjestämällä "työmiehen tuumaustunnilla".

Perussuomalaiset ja muut oppositiopuolueet pohtivat kantaansa tiedustelulakien säätämiseen ryhmäkokouksissaan myöhemmin torstaina. Jotta lait voitaisiin saada kiireellisinä voimaan, eduskunnasta pitäisi löytyä hankkeen taakse viiden kuudesosan enemmistö.

Halla-aho liitti tiedustelulakien kiireellisen käsittelyn turvapaikkapolitiikan kiristämiseen.

– Perustuslakia ollaan tarvittaessa valmiita muuttamaan nopeassakin aikataulussa, jos yleinen etu sitä vaatii. Toivomme että samanlaista valmiutta löytyy myös silloin, kun parempi maahanmuuttopolitiikka edellyttäisi perustuslain muuttamista.

Halla-aho kertoi perussuomalaisten pohtivan torstaina eduskuntaryhmänsä kokouksessa tiedustelulakien vaikutuksia yksityisyyden suojaan ja myös lakien kiireellisyyttä.

– Perussuomalaisten olisi paljon helpompaa kannattaa hallituksen esitystä, jos turvallisuusongelmaan samalla puututtaisiin myös toisesta päästä: ottamalla laittomasti maassa olevat ja kielteisen päätöksen saaneet säilöön, kunnes heidät saadaan palautettua kotimaahansa.

Suosittelemme sinulle