Hyppää sisältöön

Syyttäjä selvittää poliisin kuulusteluvideon päätymistä nettiin – video poistettiin YouTubesta

Kaakkois-Suomen poliisin kuulusteluvideo päätyi videopalvelu YouTubeen toissa viikolla.

Nettiin vuotanut kuulusteluvideo oli kuvattu Imatran poliisiasemalla. Kuva: Yle
Yle

Kaakkois-Suomen poliisin kuulusteluvideon päätymisestä nettiin on aloitettu rikostutkinta. Itä-Suomen poliisi tutkii, miten video päätyi videopalvelu YouTubeen.

Tutkittavana on myös Kaakkois-Suomen poliisin menettely. Tutkinnassa selvitetään esimerkiksi, onko videossa ollut asianmukaiset salassapitomerkinnät.

Koska tutkinnan kohteena on poliisi, tekee tutkinnan toinen poliisilaitos. Tutkinnanjohtajana on syyttäjä. Tutkinnan etenemisestä kertoi ensin Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Kaakkois-Suomen poliisista kerrottiin viime viikolla Ylelle, että nettiin vuotanut video on määrätty salaiseksi julkisuuslain mukaisesti. Salaisen materiaalin levittäminen tai julkaiseminen on rikos.

Video poistettu YouTubesta

YouTubeen ilmestyi toissa viikolla video, jossa Kaakkois-Suomen poliisin tutkija kuulustelee laajaan rikosjuttuun liittyvän pahoinpitelyn uhria Imatran poliisiasemalla. Video on nyt poistettu.

– Ryhdyimme välittömiin toimenpiteisiin videon poistamiseksi, jotta vahinkoa ei syntyisi enempää, kertoo rikosylikomisario Juha Junkkari Kaakkois-Suomen poliisista.

Suosittelemme sinulle