Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Eurooppa rynni vahvaan johtoon golfin Ryder Cupissa

Eurooppalaiset jatkavat hallintaansa Ryder Cupissa lauantaiaamupäivänkin jälkeen.

Sergio Garciaa ja Rory McIlroy
Kuva: EPA-EFE/GERRY PENNY
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Eurooppalaiset golfin ammattilaiset vankistivat lauantaina johtoaan perinteikkäässä reikäpeliottelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Eurooppa johtaa Pariisin liepeillä pelattavaa Ryder Cupia pistein 8-4, kun takana on 12 ottelua 28:sta.

Eurooppa voitti kolme neljästä lauantain aloittaneista nelipallo-otteluista. Viimeisenä startannut pari Justin Thomas /Jordan Spieth antoi sentään Yhdysvalloille toivoa, kun se hillitsi eurooppalaisten voittotahtia kukistettuaan Ian Poulterin ja Jon Rahmin 2/1.

Yhdysvaltain pelaajat tuntuivat olevan ihmeissään ranskalaiskentän kanssa nelipallo-otteluissa. Amerikkalaisten avauslyönnit suuntautuivat usein karheikkoon, eikä peli muutenkaan kulkenut. Tony Finau ja tällä kaudella kaksi arvoturnausta voittanut Brooks Koepka kehittivät sentään hyvän kirin Sergio Garciaa ja Rory McIlroyta vastaan, mutta Garcian komea putti 17. viheriöllä päätti ottelun. Garcia ja McIlroy voittivat 2/1.

- Nautimme toistemme seurasta kentällä, McIlroy kuvasi kaksikon hyvän vireen taustaa kisan tv-lähetyksessä.

Nelipallossa parin molemmat pelaajat pelaavat omalla pallollaan, ja parin parempi tulos otetaan huomioon joka reiällä. Nelinpelissä pari pelaa samalla pallolla lyömällä sitä vuorotellen. Pari saa päättää, kumpi pelaajista lyö avauslyönnin parittomilla väylillä ja kumpi parillisilla.

Molinari ja Fleetwood jatkavat yhdessä

Lauantain selvimmästä voitosta vastasivat jo perjantaina parina pelanneet Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood. Kesällä British Openin voittanut italialainen Molinari ja Ryder Cupin ensikertalainen, englantilainen Fleetwood kukistivat Tiger Woodsin ja Patrick Reedin 4/3. Samalla heikkeni Woodsin ennestään vaatimaton saldo Ryder Cupin paripeleissä.

Molinari ja Fleetwood ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan ja jatkavat parina iltapäivän nelinpelissä. He kohtaavat Woodsin ja Bryson DeChambeaun.

Englantilaiset Paul Casey ja Tyrrell Hatton kukistivat maailmanlistan ykkösen Dustin Johnsonin ja Rickie Fowlerin 3/2. Casey pelaa Ryder Cupissa kymmenen vuoden tauon jälkeen. Eurooppa jatkaa iltapäivällä samoilla pareilla, jotka pelasivat eilen voitokkaat nelinpelit. Molinarin ja Fleetwoodin lisäksi kentälle lähtevistä pelaajista Justin Rose ja Henrik Stenson kohtaavat Johnsonin ja Koepkan, ja Garcia pelaa ruotsalaisen Alex Norenin kanssa Bubba Watsonia ja Webb Simpsonia vastaan. Viimeisenä eurooppalaisparina kentälle lähtevät Poulter ja McIlroy, jotka ottavat mittaa yhdessä jatkavista Thomasista ja Spiethista.

Ryder Cup huipentuu sunnuntaina 12 kaksinpeliin, joissa ovat mukana joukkueiden kaikki pelaajat. Eurooppa tarvitsee cupin voittoon 14,5 pistettä, mestaruutta puolustavalle Yhdysvalloille riittää 14 pistettä.

Suosittelemme sinulle