Hyppää sisältöön

Kauttuan Ruukinpuiston kohtalo herättää tunteita: "Euran olisi hyvä säilyttää edes jonkinlaiset siteet alueeseen"

Ahlström on yrittänyt myydä ruukinpuiston rakennuksia kunnalle, mutta valtuustoryhmien mukaan kiinteistömassa tulisi kunnalle liian kalliiksi.

Euran Kauttuan Club Garden
Kuva: Visit Alvar Aalto
Lore Korpelainen

Kauttuan Ruukinpuiston kohtalo herättää ristiriitaisia tunteita Eurassa. Ahlström on yrittänyt myydä ruukinpuiston rakennuksia kunnalle.

Valtuustoryhmät päättivät kuitenkin viime viikolla yksimielisesti, että kiinteistömassan ostaminen tulisi kunnalle taloudellisesti liian raskaaksi. Kauppaan olisivat kuuluneet muun muassa Kauttuan Klubi ja useat sen lähistöllä sijaitsevat rakennukset sekä useat Alvar Aallon suunnittelemat Terassitalot.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen sanoo, että kunnan olisi hyvä säilyttää edes jonkinlaiset siteet historiallisesti arvokkaaseen alueeseen. Lehtonen uskoo, että asiassa on vielä neuvotteluvaraa.

– Uskon, että Ahlströminkin intresseissä on, että kunta ainakin osittain sitoutuisi alueeseen ja muutamaan rakennukseen.

Ahlström kertoo harkitsevansa vanhan ruukkialueen myyntiä, koska yhtiön teollinen toiminta Kauttualla on päättynyt eikä alueelle ole enää omaa käyttöä.

Suosittelemme sinulle