Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kyselytutkimus: Ponsse on Suomen maineikkain yritys

Ponsse oli nyt ensimmäistä kertaa kyselytutkimuksen ykkönen.

Metsäkone hakkuutyömaalla.
Kuva: Matti Myller / Yle
Jukka Eskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vieremäläinen metsäkoneyhtiö Ponsse on tuoreen kyselytutkimuksen mukaan Suomen maineikkain yritys. Ponsse sai jokaisella mitatulla maineen kahdeksalla osa-alueella erinomaisen arvion.

Yhtiö sai huippupisteet myös vastuullisuudesta ja uudistumiskyvystään. Kokonaistuloksissa peliyhtiö Supercell oli toisena ja hissivalmistaja Kone oli kolmas.

Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén antaa ykköstilasta kiitosta yrityksen työntekijöille.

– Tämän palkinnon takana ovat 1 600 työntekijäämme. Kyllä siinä ison porukan hyvä työ on näkynyt. Päivittäinen tekeminen on korkeatasoista ja myös savolaisuus on meille vahvuus.

Juha Vidgrén arvioi, että innovatiivisuus ja vahva tuotekehitys ovat Ponssen menestyksen salaisuuksia. Ponsse juhlistaa voittoaan tarjoamalla työntekijöilleen tällä viikolla kakkukahvit.

T-Media toteuttaa Luottamus&Maine -tutkimuksen vuosittain. Tavoitteena on selvittää Suomessa toimivien yritysten mainetta kansalaisten keskuudessa. Tämän vuoden tutkimukseen vastasi viime kesänä yli 6 600 suomalaista.

Esitutkimuksessa pyydettiin runsasta tuhatta kansalaista nimeämään kaksi omasta mielestään erityisen hyvämaineista ja kaksi erityisen huonomaineista yritystä. Tutkittavaksi valittiin 30 eniten mainontoja saanutta yritystä.

Heikoimmat arviot kansalaisilta saivat kaivosyhtiö Terrafame ja sähkönjakeluyhtiö Caruna.

Suosittelemme sinulle