Hyppää sisältöön

Kategorian neljä hurrikaani Michael rantautunut Floridan rannikolle – Katso videolta, miltä hirmumyrsky näyttää avaruudesta

Sadoille tuhansille on annettu määräys tai kehotus evakuoitua keskiviikkona rantautuvan myrskyn tieltä.

Hurrikaani Michael voimistui lähestyessään Floridaa
Hurrikaani Michael voimistui lähestyessään Floridaa
Saana Uosukainen,
Heikki Heiskanen

Hurrikaani Michael on rantautunut Floridaan kategorian neljä hurrikaanina.

Myrsky keräsi nopeasti lisää voimaa Meksikonlahden lämpimillä vesillä, ja voimistui kategorian neljään viisiportaisella asteikolla. Michaelin tuulet puhaltavat yli 60 metrin sekuntivauhtia.

Myrskyn keskuksen odotetaan rantautuvan maihin kello 21:n maissa Suomen aikaa. Suurin ongelma on tulviminen. Rankkasateita saattaa tulla paikoin 300 millimetriä. Vedenpinta voi nousta pahimmillaan 3–4 metriä, Ylen meteorologi Joonas Koskela kertoo.

Floridassa 375 000 asukkaalle on annettu kehotus evakuoitua. Floridan kuvernööri Rick Scott sanoi keskiviikkona Twitter-viestissään, että rannikolla evakuointiaika on nyt mennyt.

– Jos päätit pysytellä evakuointivyöhykkeellä, hakeudu suojaan välittömästi, Scott kirjoitti ja korosti, että pelastustyöntekijät eivät kykene auttamaan myrskyn keskellä.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta vuoteen 1851 ulottuvan mittaushistorian aikana, kun kategorian neljä hurrikaani iskee Floridassa Panhandlen nimellä tunnetulle läntiselle maakaistaleelle Meksikonlahden rannikolla .

Presidentti Donald Trump on julistanut hätätilan Floridan osavaltioon, mikä mahdollistaa liittovaltion resurssien käyttämisen avustustoimiin.

Michaelin odotetaan heikkenevän rantauduttuaan ja jatkavan koilliseen Atlantille trooppisena myrskynä. Ylen meteorologin mukaan vielä ei voi ennustaa, kulkeeko myrsky Eurooppaan asti.

Aiemmin aiheesta:

Floridaa lähestyvä hurrikaani kerää voimia Meksikonlahdella – voi hätyytellä jopa kategoria 4:ää iskiessään rannikolle 10.10.2018

Päivitetty klo 20:52 hurrikaanin rantautuminen.

Suosittelemme sinulle