Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Touko Aallon sairausloma jatkuu

Vihreiden puheenjohtaja jäi sairauslomalle syyskuussa. Nyt sairausloma jatkuu ainakin marraskuun puoliväliin asti.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.
Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Hannu Tikkala,
Markus Myllyoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Vihreiden puheenjohtajan, kansanedustaja Touko Aallon sairausloma jatkuu. Puolueen tiedotteen mukaan Aallon sairausloma jatkuu 16. marraskuuta asti.

Aalto on ollut lääkärin määräämällä sairauslomalla uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi syyskuun puolivälistä lähtien.

– Tieto asiasta tuli myöhään perjantaina illalla ja päätimme tiedottaa asiasta lauantaina niin aikaisten kuin pystyimme, vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen sanoo.

Vihreät jatkaa samalla erikoisjärjestelyllä kuin se on jatkanut tähänkin asti. Puolueen puheenjohtajana häntä sijaistaa Maria Ohisalo, jonka puoluehallitus valitsi virkaatekeväksi puheenjohtajaksi pian sen jälkeen, kun sairausloma tuli julki. Ohisalo ei ole kansanedustaja.

Päivänpoliittista työtä vetää eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen, ja puolueen puheenjohtajan tehtävistä eduskunnassa vastaa varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Halmeenpää.

"Ei vaikuta vaalivalmisteluihin"

Aallon sairausloma tulee vihreille ikävään saumaan siinä mielessä, että puolue valmistautuu parhaillaan ensi vuoden vaaleihin. Edessä on ainakin eduskuntavaalit huhtikuussa ja europarlamenttivaalit toukokuussa.

Tämän lisäksi hallitus kaavailee maakuntavaaleja eurovaalien yhteyteen. Puoluesihteeri Miettisen mukaan puheenjohtajan sairausloma ei vaikuta vaalivalmisteluihin.

–Vaalivalmistelut ovat pyörineet täysillä eteenpäin koko ajan. Vaalivalmistelut ovat asia, jota tekevät sadat ja tuhannet ihmiset ympäri Suomea. Ne eivät pysähdy kenenkään yksittäisen ihmisen poissaolon takia, Miettinen sanoo.

Vihreiden lähtökohdat vaaleihin ovat heikentyneet viimeisen puolen vuoden aikana merkittävästi. Puolue on menettänyt Yle puoluekannatusmittauksissa yli kolme prosenttiyksikköä kannatuksestaan.

Parhaimmillaan puolueen kannatus oli mittauksessa yli kuusi prosentti yksikköä korkeammalla tasolla kuin viimeisessä mittauksessa.

Aalto kertoi sairauslomastaan syyskuussa

Puheenjohtaja Touko Aalto kertoi sairauslomastaan syyskuussa verkkopalvelu Facebookissa. Aalto kertoi, että hänen jaksamisessaan on tullut rajat vastaan.

– Minusta on tärkeää, että työssä jaksamisesta ja vaativaa työtä tekevien uupumisesta puhutaan avoimesti. Kukaan meistä ei veny loputtomiin, vaikka kuinka yrittäisi, Aalto kirjoitti.

Vihreistä sanotaan, että Aalto on luvannut kertoa puolueelle tarkemmin paluunsa yksityikohdista myöhemmin.

Lue lisää:

Maria Ohisalo sijaistaa Touko Aaltoa puheenjohtajan sairausloman ajan

Ex-puheenjohtaja Niinistö Touko Aallon sairauslomasta: Tilanne on ollut vuoden meille kaikille aika haastava

Touko Aalto ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kärkipoliitikko, joka uupui – "On johtajia, jotka ovat piiputtaneet niin tappiin, etteivät muista puolisonsa nimeä"

Touko Aalto jää sairauslomalle – syynä uupumus: "Jaksamiseni rajat ovat tulleet vastaan"

Suosittelemme sinulle