Hyppää sisältöön

Leslie-myrsky suuntaa kohti Espanjan pohjoisosaa

Viranomaisten mukaan suurin osa hälytyksistä on koskenut kaatuneita puita.

Nainen rantavedessä.
Nainen kahlasi rantavedessä Costa da Caparican rannalla, Lissabonin eteläpuolella lauantaina ennen myrskyn puhkeamista. Kuva: Patricia de Melo Moreira / AFP
Marija Skara

Hurrikaanilukemista laantunut Leslie-myrsky rantautui aamuyöllä Portugalissa Figueira da Fozin rannikkokaupungin alueella, kirjoittaa Diario de Noticias -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Sadattuhannet ihmiset ovat ilman sähköjä, on paikallinen sähköyhtiö kertonut uutistoimisto Lusalle. Sähkökatkoksia on ollut eniten länsirannikolla Pombalin, Marinha Granden ja Leirian alueilla, kirjoittaa Publico-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Toistaiseksi pahimpia Leslie-myrskyn aiheuttamia tuhoja ovat olleet kaatuneet puut, katoista irtoilleet tiilet ja kaduille tulviva vesi. Ihmisiä on kehotettu pysymään sisällä. Autoilijoita on kehotettu varomaan kaatumisvaarassa olevia puita. Viranomaisten mukaan hälytyksiä kaatuneista puista ja rakennusten rikkoutumisista on ollut useita satoja.

Useita teitä on poikki kaatuneiden puiden takia ja junaliikenne on katkaistu Pombalin alueella länsirannikolla. Joitakin lentoja Porton sekä Lissabonin lentokentillä on peruttu. Lisäksi leirintäalueilta on evakuoitu matkailijoita myrskyn vuoksi. Kodittomille on perustettu hätäsuojia.

Madrid välttyy pahimmalta

Leslie-myrskyn ennustettiin alun perin suuntaavan kulkunsa suoraan rannikolta kohti pääkaupunkia Madridia.

Ennuste on yön aikana hieman muuttunut. Leslien reitti on jyrkemmin kohti pohjoista, joten kovimmat tuulet eivät osu Madridiin, vaan seudulle pääkaupungista luoteeseen ja pohjoiseen. Säävaroitus on annettu mm. Leonin kaupunkiin, kertoo El Pais -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Henkilövahinkoja ei ole tullut tietoon. Myrsky on mantereella laantunut pahimmista lukemista.

Säätieteilijöiden mukaan kovimpien tuulenpuuskien nopeus on ollut noin 27 metriä sekunnissa.

Vaikka myrsky onkin heikentynyt, on mahdollista, että Leslie on voimakkain myrsky, mikä on osunut Portugaliin qainakin sitten vuoden 1842, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Portugalia lähestyvä Leslie-hirmumyrsky laantunut hieman – hurrikaaniluokituksesta luovuttiin

Suosittelemme sinulle