Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

KKO ei myönnä valituslupaa Jesse Torniaiselle Helsingin asema-aukion hyppypotkujutussa

Hyppypotkun uhri kuoli myöhemmin sairaalassa.

Jesse Torniainen.
Jesse Torniainen. Kuva: Yle
Mikko Leppänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Korkein oikeus on päättänyt, että se ei myönnä valituslupaa Jesse Torniaiselle Helsingin asema-aukiolla tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, jonka uhri kuoli myöhemmin sairaalassa.

Hovioikeus piti rikoksen motiivia rasistisena, toisin kuin käräjäoikeus. Siksi hovioikeus kovensi käräjäoikeuden Torniaiselle tuomitsemaa kahden vuoden vankeustuomiota kolmella kuukaudella. Hovioikeuden tuomio jää pysyväksi.

Kyse on syyskuussa 2016 tapahtuneesta niin sanotusta hyppypotkujutusta, jossa Torniainen potkaisi Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenilmauksen ohi kulkenutta ja maahan sylkäissyttä miestä rintaan.

Uhri kaatui ja sai vakavia vammoja päähänsä. Mies kuoli myöhemmin sairaalassa. Hänet oli välillä kotiutettu omasta vaatimuksestaan.

Hovioikeudessa kiisteltiin erityisesti siitä, oliko Torniaisen potkun ja uhrin kuoleman välillä selkeä syy-yhteys. Syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta hylättiin lopulta.

Lue myös:

Hovioikeus: Jesse Torniainen syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn asema-aukion hyppypotkujutussa – syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta hylättiin

Asema-aukion hyppypotku: 2 vuotta vankeutta törkeästä pahoinpitelystä

Suosittelemme