Hyppää sisältöön

Anjalan koulun puolesta mielenilmaus

Kaupunginvaltuusto käsittelee kouluverkkoa näillä näkymin marraskuun 12. päivä.

koulun pääovi ja portaat, Anjala, Anjalan koulu
Anjalan koulu Kouvolassa. Oppilaat ovat olleet tästä koulusta väistötiloissa jo pari vuotta naapuritaajamassa Inkeroisissa. Kuva: Sakari Saksa / Yle
Valtteri Kykkänen

Pienten koulujen puolesta aiotaan järjestää mielenilmaus Kouvolan kaupungintalolla marraskuussa.

Kaupunki pohtii parhaillaan kouluverkon tulevaisuutta, ja koulujen määrä saattaa vähentyä merkittävästi. Virkamiesesityksen mukaan koulujen määrä voisi olla jatkossa 18, kun nykyisin niitä on 34. Valtuustoryhmien ehdotukset koulujen määrästä vaihtelevat.

Mielenilmausta puuhataan marraskuun 12. päivälle, jolloin kaupunginvaltuuston on määrä päättää kouluverkosta. Ainakin Anjalan ja Ummeljoen koulujen vanhemmat ovat tulossa paikalle puolustamaan omia koulujaan.

Anjalan koulun puolesta on kerätty myös adressia, joka aiotaan luovuttaa kaupunginhallitukselle kahden viikon kuluttua. Adressin on pelkästään verkossa allekirjoittanut tähän mennessä 400 ihmistä.

Huonokuntoisen Anjalan koulun oppilaat aloittivat syksyllä kolmannen vuotensa väistötiloissa. Lautakunta linjasi edellisellä valtuustokaudella uuden koulun rakentamisen puolesta. Koulun suunnitteluun on osoitettu rahaa, mutta rakentamispäätös jätettiin valtuustolle.

Suosittelemme sinulle