Hyppää sisältöön

Amerikkalaislentäjä kuoli hävittäjän pudottua Ukrainassa – meneillään olivat yhteiset sotaharjoitukset

Suhoi Su-27 -hävittäjän kyydissä oli ukrainalainen ja amerikkalainen lentäjä.

Kaksipaikkainen Suhoi Su-27UB ilmasotaharjoituksessa Ukrainassa viime perjantaina. Sama kone putosi tiistaina. Kuva: Sergei Dolzhenko / EPA-EFE

Ukrainan ilmavoimien Suhoi Su-27 -hävittäjä on syöksynyt maahan harjoituslennolla Ukrainassa. Koneen kyydissä olleet kaksi lentäjää saivat surmansa. Ukrainan viranomaisten mukaan toinen heistä oli ukrainalainen ja toinen amerikkalainen.

Sittemmin Ukrainan pääesikunta on poistanut Facebook-tililtään alkuperäisen postauksen, missä mainittiin lentäjien kansallisuudet. Tieto niistä saattaa siis vielä muuttua.

Turmakone oli osallistunut Clear Sky 2018 -harjoitukseen, jossa on mukana amerikkalaisia hävittäjiä ja kuljetuskoneita useasta Yhdysvaltain ilmavoimien joukko-osastosta. Harjoitukseen osallistuu useita muitakin Nato-maita kuin Yhdysvallat.

Suhoi Su-27 on neuvostoaikainen monitoimihävittäjä, joita on Ukrainan ilmavoimilla toista kymmentä. Tuhoutunut kone oli kaksipaikkainen Su-27UB -harjoitusversio.

Onnettomuus sattui kello viiden maissa iltapävällä Vinnitsan alueella Keski-Ukrainassa. Sen syy ei vielä tiistai-iltana ollut tiedossa. Molempien lentäjien ruumiit on löydetty.

Ukrainan asevoimilla on viime aikoina ollut myös muita vastoinkäymisiä. Viime viikon alussa suuri armeijan ammusvarasto tuhoutui räjähdyksissä ja tulipaloissa.

Ukraina ja Venäjän joukot käyvät Itä-Ukrainassa vuodesta 2014 jatkunutta sotaa, joka on nyttemmin muuttunut hiljaiseksi asemasodaksi.

Uutista päivitetty 16.10. klo 20:05.

Suosittelemme sinulle