Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan Sydänsairaalassa saa pian entistä vaativampaa hoitoa

Sairaalan palvelutarjonnan monipuolistumisen myötä Hämeenlinna voi tarjota nopean hoitoonpääsyn myös ympäröivistä sairaanhoitopiireistä tuleville potilaille.

Potilasta valmistellaan varjoainekuvaukseen. Kuva: Ulla Meriläinen / Yle

Kanta-Hämeen keskussairaalan tiloissa toimiva Hämeenlinnan Sydänsairaala lisää ja monipuolistaa hoitojaan. Sydämen eteisvärinän ablaatiohoidot alkavat Hämeenlinnassa ensi viikolla. Ablaatiossa potilaan sydämestä poistetaan rytmihäiriön aiheuttaja katetrilla annettavalla jäädytys-hoidolla.

Valtaosa kantahämäläläisistä sydämen rytmihäiriöpotilaista voidaan jatkossa hoitaa Hämeenlinnassa keskussairaalassa. Vuodessa potilaita voidaan hoitaa noin 160.

Sydänsairaalan Hämeenlinnan palveluihin kuuluvat nyt polikliinisen vastaanottotoiminnan ja vuodeosastotoimintojen lisäksi muun muassa varjoainekuvaukset, pallolaajennukset, tahdistintoimenpiteet sekä rytminsiirrot.

Hämeenlinnassa pääsee nopeasti sydänhoitoon

Sydänsairaalan palvelutarjonnan laajentumisen ja monipuolistumisen myötä Hämeenlinna voi tarjota hoitoja myös pääkaupunkiseudulta ja Kanta-Hämeen muista lähisairaanhoitopiireistä tuleville potilaille.

Erikoissairaanhoidon valinnanvapautta käyttävä potilas pääsee tällä hetkellä nopeimmillaan hoitoon Hämeenlinnan Sydänsairaalaan keskimäärin 13 päivässä.

Sydänsairaala on toiminut Hämeenlinnassa pian kaksi vuotta. Palvelu on laajentunut lisäksi Riihimäelle ja Forssaan.

Tätä ennen hämäläisten sydänhoito toteutettiin suureksi osaksi yliopistosairaalassa Tampereella. Sydänsairaala on Tampereen yliopistosairaalan Kanta-Hämeeseen ulottama sairaaloiden välinen palvelu.

Suosittelemme sinulle