Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Aiesopimus: Tallink tilaa uuden pikalaivan Rauman telakalta

Tallinkin tilaus tuo Rauman telakalle 1500 henkilötyövuotta.

Telakka-aluetta. Taustalla nosturi. Edessä mies.
Pikalaiva on tarkoitus rakentaa Rauman telakalla. Kuva: Katja Halinen / Yle
Jenni Joensuu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tallink ja Rauma Marine Constructions ovat sopineet uuden shuttle-pikalaivan rakentamisesta.

Uusi laiva rakennetaan Raumalla. Hankkeen arvo on noin 250 miljoonaa euroa ja se tuo telakalle noin 1500 henkilötyövuotta. Telakan mukaan se aikookin palkata lähiaikoina merkittävästi lisää työntekijöitä.

Kyseessä on aiesopimus, joka vaatii toteutuakseen velä lopullisen laivasopimuksen ja rahoitusjärjestelyt, joiden kanssa työskennellään seuraavat kuukaudet.

Valmista vuoden 2021 lopussa

Helsinki-Tallinna -reitillä liikennöivän pikalaivan rakentaminen aloitetaan vuonna 2020 ja tilaajille alus toimitetaan vuoden 2021 lopussa. Laivan suunniteltu matkustajamäärä on 2800. Se käyttää pääpolttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että raumalainen laivanrakennusperinne Tallinkin kanssa saa jatkoa nyt RMC:n ja uuden aluksen myötä. On hienoa saada aiesopimus aikaiseksi vanhojen ystävien kanssa, jotka ovat aina arvostaneet raumalaista laivanrakennusta, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa.

Merkittävä uutinen koko Raumalle

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kuvailee Rauman telakalle tullutta laivatilausta todella merkittäväksi uutiseksi. Hänen mukaansa tilaus osoittaa, että telakkatoiminta on jälleen vakiinnutettu Raumalle, mikä on henkisesti ja taloudellisesti suuri asia alueelle.

Uutista tarkennettu 18.10. klo 18.28: Aluksen rakentamis- ja toimittamisvuosi korjattu.

Suosittelemme