Hyppää sisältöön

Yli 55-vuotiaat naiset rulettavat – Halloween-kauhuelokuvan jatko-osan pääosanesittäjä juhlii ennätyksellistä avausta

Halloween-kauhuelokuvan ensi-iltaviikonloppu oli tuottoisin elokuva, jossa pääosan esittäjä on yli 55-vuotias nainen.

Jamie Lee Curtis Halloween -elokuvan ensi-illassa Los Angelesissa 17. lokakuuta.
Jamie Lee Curtis Halloween -elokuvan ensi-illassa Los Angelesissa 17. lokakuuta. Kuva: AOP
Olli-Pekka Sulasma

Viikonloppuna ensi-iltansa nähnyt Halloween-kauhuelokuvan jatko-osa rikkoi useita ennätyksiä Pohjois-Amerikan lippuluukuilla. Vuonna 1978 ilmestyneen alkuperäisklassikon jatko-osa keräsi lipputuloja yli 77 miljoonaa dollaria eli liki 70 miljoonaa euroa.

Uutuuselokuva on menestyksekkäin kauhuelokuva, jossa pääosaa esittää nainen.

Näyttelijä Jamie Lee Curtis juhli elokuvan menestystä twitterissä kehumalla, kuinka kyse oli myös menestyksekkäimmästä avauksesta, jossa elokuvan päätähti on yli 55-vuotias nainen.

Jamie Lee Curtis tekee jatko-osassa saman roolin Laurie Strodena kuin John Carpenterin ohjaamassa alkuperäisklassikossa. Myös vastanäyttelijä Nick Castle uusii puistattavan Michael Myersin roolin.

– Alkuperäisen Halloween-elokuvan nostalgia yhdistettynä etenkin Jamie Lee Curtisin paluuseen sisälsi ainekset naurettavan hyvään menestykseen lippuluukuilla, iloitsi menestyksestä tuotantoyhtiö Universalin johtaja Jim Orr.

Myös Suomessa Halloween oli ensi-illassa viikonloppuna ja oli täälläkin viikonlopun katsotuin elokuva (siirryt toiseen palveluun).

Halloween on kauhuklassikkosarjansa yhdestoista elokuva. Davis Gordon Greenin ohjaaman jatko-osan tapahtumat sivuuttavat kaikkien aiempien jatko-osien tapahtumat.

Viikonlopun yleisöstä Pohjois-Amerikassa 59 prosenttia oli yli 25-vuotiaita, mikä kielii Halloween-nostalgian vetäneen elokuviin alkuperäiselokuvan nähneitä.

Näitkö alkuperäisen Halloween-elokuvan? Mitkä ovat muistosi siitä? Entä miksi kauhuelokuvat koukuttavat sinua vai koukuttavatko? Luo Yle-tunnus täällä ja keskustele!

Suosittelemme sinulle