Hyppää sisältöön

"Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni" – Touko Aalto perusteli vetäytymistään Facebookissa

Aalto kirjoittaa sairastuneensa masennukseen jo vuosi sitten.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto.
Puheenjohtaja Touko Aalto vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston vaalivalvojaisissa Helsingissä sunnuntaina 28. tammikuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Hanna Hanhinen

Touko Aalto on kertonut Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) syitä, miksi on päättänyt vetäytyä vihreiden puheenjohtajan paikalta. Hänen mukaansa tehtävästä vetäytyminen ei ollut helppo ratkaisu, mutta ainut oikea. Hän sanoo miettineensä päätöstään pitkään.

Aalto jäi sairauslomalle uupumuksen takia syyskuussa.

– Tarvitsen lisää aikaa toipumiseeni. Vihreät puolestaan tarvitsee puheenjohtajan, joka voi johtaa puolueen kohti vaaleja tässä ja nyt, hän kirjoittaa.

Touko Aalto sanoo sairastuneensa masennukseen vuosi sitten.

– Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni ja uupumus vei työkykyni.

Hän kirjoittaa kertovansa myöhemmin uupumuksestaan lisää.

– Tulen olemaan toistaiseksi pois viestintäkanavista, enkä anna kommentteja medialle. Avaan myöhemmin uupumukseni syitä ja suunnitelmani tulevaisuudelle. Siihen saakka: lepoa.

Hänen sairauslomansa kestää vuoden loppuun. Hän kiittää kirjoituksessaan saamasta tuesta ja kannustuksesta. Vihreät kertoi Aallon ratkaisusta keskiviikkona pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

Analyysi: Puheenjohtaja Touko Aallon sairausloma stressaa miestä itseään ja puoluetta

Maria Ohisalo sijaistaa Touko Aaltoa puheenjohtajan sairausloman ajan

Touko Aalto ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kärkipoliitikko, joka uupui – "On johtajia, jotka ovat piiputtaneet niin tappiin, etteivät muista puolisonsa nimeä"

Suosittelemme sinulle