Hyppää sisältöön

Uskomatonta draamaa – Petra Olli paini upeasti MM-kultaa!

Ollista tuli ensimmäinen suomalainen painin maailmanmestari sitten vuoden 1997 ja Marko Yli-Hannukselan.

Petra Olli
Näin Petra Olli paini MM-kultaa!
Micke Suopuro

Toista kertaa urallaan aikuisten MM-kisojen loppuottelussa paininut Petra Olli voitti Kanadan Danielle Lappagen lukemin 6–5.

65-kiloisten loppuottelu alkoi tarkkailevasti. Olli sai ensimmäisenä passiivisuushuomautuksen minuutin painimisen jälkeen. Toisen jälkeen Olli ei ottanut riskiä hyökkäyajallaan, vaan antoi kanadalaiselle avauspisteen. Pian tämän jälkeen Lappage onnistui yllättää suomalainen ja tämä lisäsi johtoaan kahdella pisteellä lukemiin 3–0. Olli kuitenkin teki tärkeän kahden pisteen suorituksen ennen taukoa.

Toisen jakson alussa kanadalaista huomautettiin ja tämän jälkeen varoitettiin, josta Olli sai tasoittavan pisteen. Suomalainen käytti tilanteen hyväksi ja onnistui pian myös toisessa kahden pisteen suorituksessa.

Ottelun lopussa nähtiin käsittämätöntä draamaa, kun suomalaisen päävalmentaja Ahto Raaska painoi lopussa vahingossa haastonappia Lappagen tasoittavan kahden pisteen suorituksen jälkeen. Virheellisestä haastosta kanadalaiselle olisi tuomittu maailmanmestaruuteen vaadittava piste. Tilannetta ei kuitenkaan viety videolle.

Kanadalaiset luulivat tasoittavan suorituksen olleen neljän pisteen arvoinen, joten he haastoivat tuomion lisäpisteiden toivossa. Näin Olli sai kuudennen pisteen virheellisestä haastosta. Suomalaiselle olisi riittäneet myös tasalukemat, sillä kanadalaiselle oli tuomittu ottelun ainoa varoitus.

– Jos joku oli saatanallinen ralli, niin tämä. Tätä se on, kun ei muuta osaa kuin painia eikä tiedä sääntöjä. Meinasi mennä jännäksi. Onneksi sieltä katsomosta huudettiin, että sulla oli varaa antaa pisteet, Olli kertasi loppuhetkien tapahtumia.

Petra Olli
Tuore maailmanmestari Petra Olli: "Jos joku oli saatanallinen ralli, se oli tämä"

Olli tie loppuotteluunkin oli yhtä tiukka kuin loppuottelukin. Lappajärveläinen voitti ensin puolivälierissä Intian Ritu-Ritun selvästi 6–2, mutta tätä edeltäneessä avausottelussa Olli väänsi tasan bulgarialaisen Sofia Georgievan kanssa. Olli eteni kuitenkin jatkoon korkeampiarvoisen suorituksen turvin.

Välierä oli vieläkin jännittävämpi, sillä Japanin Ayana Gempei oli voitossa kiinni vielä viimeisille sekunneille saakka. Olli tasoitti kuitenkin ottelun taaksemenollaan. Ottelu päättyi tasan, mutta alun neljän pisteen suoritus varmisti Ollille finaalipaikan.

Ollista tuli voiton myötä ensimmäinen suomalaisnainen, joka on voittanut painin MM-kultaa. Edellinen suomalainen painin maailmanmestari oli vuonna 1997 maailmanmestaruutta juhlinut Marko Yli-Hannuksela.

Lue lisää:

Petra Olli raivostui itselleen, vaikka oli juuri voittanut maailmanmestaruuden: "Jos joku oli saatanallinen ralli, niin tämä"

Pettymykset kasvattivat Petra Ollista maailmanmestarin – kultamitali kirkastaa monta karvasta hetkeä

Petra Ollin pitkä päivä ennen illan MM-finaalia kuluu "kämpillä maleksiessa, elämää miettiessä ja kahvia juodessa"

Suosittelemme sinulle