Hyppää sisältöön

Lastenkirjainstituutti palkittiin kirjamessuilla: ”Resurssit ovat pienet, mutta toiminta kauaskantoista ja vaikuttavaa”

Instituutti järjestää tapahtumia lapsille ja aikuisille, julkaisee Onnimanni-lehteä sekä ylläpitää omaa erikoiskirjastoa ja kuvituskokoelmaa.

Lastenkirjainstituutin kirjasto
Kuva: Lastenkirjainstituutti / Paavo Pykäläinen
Mari Siltanen

Suomen Kirjailijaliitto on palkinnut Tampereella kotipesää pitävän Lastenkirjainstituutin. Kirjailija kiittää –palkinto on perustettu tunnustukseksi henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai projektille, joka on edistänyt merkittävällä tavalla suomalaista kirjallisuutta ja lukemisharrastusta sekä vaikuttanut kirjallisuuspoliittiseen keskusteluun.

Lastenkirjainstituutti työskentelee lasten- ja nuortenkirjallisuuden parissa. Instituutti järjestää tapahtumia lapsille ja aikuisille, julkaisee Onnimanni-lehteä sekä ylläpitää omaa erikoiskirjastoa ja kuvituskokoelmaa.

– Lastenkirjainstituutin resurssit ovat pienet, mutta toiminta kauaskantoista ja vaikuttavaa. Esimerkiksi vuonna 2017 toteutettu Suuri lukuseikkailu tavoitti satoja kouluja ja kirjastoja ja keräsi kymmeniätuhansia osallistujia ympäri Suomen, perustellaan palkintoa Kirjailijaliiton tiedotteessa.

– Vuosittainen Kirjakori-katsaus edellisen vuoden lasten- ja nuortenkirjallisuuteen ja trendeihin on tärkeä keino nostaa kotimaista kirjatarjontaa esiin mediassa. Jotta tarjonnan kärki ei jäisi mediassa kapeaksi, nostaa Lastenkirjainstituutti aktiivisesti esille myös vähemmän tunnettuja tekijöitä ja esittelee kotimaista, laadukasta lasten- ja nuortenkirjallisuutta monipuolisesti ja ansiokkaasti.

Lastenkirjainstituutti aloitti toimintansa 1978.

Suosittelemme sinulle