Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Räikkönen avasi viimein Sauber-sopimuksensa syitä – "En usko ihmisten ymmärtävän, että olen oikeasti onnellinen siirrosta"

F1-kuljettaja Kimi Räikkönen kertoi Meksikossa, miksi hän halusi jatkaa kuljettajauraansa Sauberilla.

kimi räikkönen
Kuva: Getty Images
Kirsi Teiskonlahti
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaikka Kimi Räikkösen Ferrari-sopimus tulee päätökseen, halusi suomalainen jatkaa kuljettajan uraansa edelleen.

Räikkönen avasi ensi kertaa syitä sille, miksi hän halusi tehdä sopimuksen juuri Sauberin kanssa. Kaksivuotinen sopimus julkistettiin syyskuussa.

Yksi merkittävistä tekijöistä sopimuksen taustalla oli se, että Sveitsin Baarissa asuva Räikkönen voi olla enemmän perheensä kanssa, sillä Sauberin päämaja sijaitsee alle tunnin matkan päässä Räikkösten kodista, Hinwilissä.

Matkapäiviä Formula 1 -kauden aikana tulee paljon, joten Räikköselle on tärkeää, että tallin pääkonttori sijaitsee lähellä.

– En usko ihmisten ymmärtävän, että olen oikeasti onnellinen siitä, minne olen menossa. Perheeni on onnellinen tästä siirrosta ja minä olen onnellinen siitä, että voin olla enemmän perheeni kanssa, Räikkönen kommentoi Meksikossa keskiviikkona muun muassa australialaiselle News.com.au:lle.

Ensi kaudella Ferrarilla ajavat Sebastian Vettel ja Charles Leclerc. Räikkönen sai kuulla päätöksessä ennen Monzan osakilpailua. Hänelle ei kuitenkaan jäänyt päätöksestä mitään hampaankoloon.

– En ollut oikeastaan pettynyt päätökseen missään kohtaa. Halusin vain tietää, mitä he aikovat tehdä. Olen lopputuloksesta todella innoissani.

F1-kautta on jäljellä kolme kilpailua. Seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Meksikossa.

Lue myös:

Italiassa ylistetään suurta Kimi Räikköstä – maailman vanhin urheilulehti revitteli poikkeuksellisesti

Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

Kommentti: Michael Schumacherin todella hurjan ennätyksen rikkominen kertoo siitä, miksi Kimi Räikkönen on yhdelläkin mestaruudella F1-legenda

Räikkönen on kiroillut Ferrarille suomeksi ja kärsinyt Lewis Hamiltonin temppuilusta Sotshissa, mutta Hamilton tyrmäsi Ferrarin kuljettajaratkaisun ja hämmästeli Kimin ryyppyputkea

Räikkönen jo tärkeässä paikassa Sauberin tehtaalla – saattaa hypätä uuden auton rattiin pian

Kimi Räikkösen tuoma lisäarvo yllätti Sauberin tallipäällikön – "Olemme saaneet tarjouksia joka puolelta"

Suosittelemme sinulle