Hyppää sisältöön

Yle seurasi: FBI vahvisti sekä näyttelijä Robert De Niron että ex-varapresidentti Joe Bidenin saaneen pommilähetykset

Viranomaiset ovat kehottaneet kansalaisia valppauteen ja kertomaan kaikesta epäilyttävästä, joka voisi edistää tutkimuksia.

Poliisin pommiryhmä tutki uutiskanava CNN:n toimitiloja New Yorkissa 24. lokakuuta 2018. Kuva: Justin Lane / EPA-EFE

Poliisi tutkii näyttelijä Robert De Nirolle lähetettyä epäilyttävää pakettia New Yorkissa. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Paketti löytyi Tribecan asuinalueelta Manhattanin saaren eteläosasta torstaina aamulla paikallista aikaa. Osoitteessa on kaksi yritystä, Tribecan elokuvajuhlat ja ravintola Tribeca Grill, jotka De Niro osittain omistaa.

Poliisin mukaan paketti olisi lähetetty De Nirolle. Paketti löydettiin rakennuksen seitsemännestä kerroksesta, jossa sijaitsee De Niron elokuvatuotantoyhtiö Tribeca Productionsin toimisto.

De Niro tunnetaan presidentti Donald Trumpin kriitikkona.

Samanlainen paketti

CNN:n lähteiden mukaan paketti olisi samanlainen kuin aiemmat, muun muassa entiselle presidentille Barack Obamalle ja entiselle ulkoministerille Hillary Clintonille lähetetyt.

Tutkijoiden mukaan paketin sisällä on samanlainen laite. Paketti vaikuttaa olevan peräisin samalta lähettäjältä.

Paketissa on kuusi postimerkkiä, joissa on Yhdysvaltain lipun kuva. Merkit on järjestetty kahteen riviin.

Pommiryhmä on poistanut paketin rakennuksesta ja vienyt sen poliisilaitokselle Bronxiin. Yhdenkään paketin ei tiedetä räjähtäneen.

Keskusrikospoliisi FBI on tutkinut postilaitosta Delawaren osavaltiossa mahdollisten uusien pommien löytämiseksi.

Viranomaiset kertovat, että kaksi edelliselle varapresidentille Joe Bidenille lähetettyä epäilyttävää pakettia on löydetty.

FBI on vahvistanut sekä De Nirolle että Bidenille lähetettyjen pakettien olevan samanlaisia aiemmin löydettyjen pommipakettien kanssa.

Presidentti Trump on vierittänyt vastuuta tapahtumista medialle:

Viranomaiset tiedottivat tutkimuksesta

New Yorkissa poliisi ja FBI ovat tiedottaneet tutkimusten etenemisestä.

– Kaupunkilaiset ovat turvassa, sanoi poliisipäällikkö James O’Neill. Hän kuitenkin muistutti että 8,6 miljoonan asukkaan kaupungissa asukkaiden tulisi aina olla valppaita. Viranomaiset kehottivatkin kansalaisia myös kertomaan, jos heillä on tietoa, joka voisi auttaa tutkimuksissa.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että New Yorkissa löytyneissä paketeissa ollut jauhe ei aiheuttanut "biologista vaaraa".

Viimeisen kahdeksan tunnin aikana pommipaketteja ei ole löytynyt.

Lue myös:

Yhdysvalloissa tutkitaan uusia pommilähetyksiä – Trump syytti median "loppumatonta vihaa" pommikampanjasta

Mitä Yhdysvalloissa paljastuneesta epäiltyjen pommipakettien sarjasta tiedetään nyt? Vastaanottajissa nimekkäitä demokraatteja, lähettäjä yhä tuntematon

Suosittelemme sinulle