Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Minna Canth -palkinto Kaarina Hazardille – "Vahvan naisen roolimalli ja yhteiskuntamme ravistelija"

Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron palkinto annettiin perjantaina Helsingin kirjamessuilla.

Kaarina Hazard
Kaarina Hazard Kuva: Petri Aaltonen / Yle
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Toista kertaa jaetun Minna Canth -palkinnon sai vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard.

– Kaarina Hazard on Minna Canthin tavoin pelkäämätön ja suorasukainen yhteiskunnallisiin epäkohtiin älyllä ja vimmalla tarttuva kirjoittaja, ihmisen puolustajana väsymätön ja kolumnistina kiistelty, kansallisten tabujen ravistelija, perustelee palkintoraati.

Kirjoittamisen lisäksi Hazard on myös näyttelijä. Vuonna 2010 hän oli ehdolla parhaan naispääosan Jussi-palkinnon saajaksi roolistaan elokuvassa Postia pappi Jaakobille. Vuonna 2017 Hazard näytteli pääosaa televisiosarjassa Myrskyn jälkeen.

Lisäksi hän toimii muun muassa Ylen Pyöreä pöytä -radio-ohjelman vakiokeskustelijana.

– Minnan lailla hän on harvinaisen laaja-alainen kulttuurin moniottelija: kulttuurintutkija, kirjailija ja käsikirjoittaja sekä suomalaiseen TV-kerrontaan uudenlaisia naishahmoja tuonut lahjakas näyttelijä. Kuten Minna Canth, Kaarina Hazard on vahvan naisen roolimalli, palkintoraati sanoo perusteluissaan.

Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron palkinto annettiin perjantaina Helsingin kirjamessuilla. Lisäksi Hazard palkittiin Kalevala Korun lahjoittamalla, Kirsti Doukasin suunnittelemalla Canth-korusarjalla.

Minna Canth -palkinnon palkintoraatiin kuului edustajia eri järjestöistä, jotka tekevät työtään Minna Canthin avaamilla urilla: Ensi- ja turvakotien liitosta, HelsinkiMissiosta, Suomen Journalistiliitosta, Minna Canthin seurasta, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:stä (SUNKLO), Suomen Kirjailijaliitosta ja Suomen Yrittäjänaisista.

Ensimmäinen palkinnon saaja oli piispa emerita Irja Askola.

Suosittelemme