Hyppää sisältöön

Trump: Amerikka suree Pittsburghin juutalaisten joukkomurhaa

Yhdysvaltain presidentti vetoaa kaikkiin juutalaisvastaisuuden ja vihamielisyyden torjumiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Kuva: Erik S. Lesser / EPA
Saara Hirvonen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tuomitsee Pittsburghin synagoogasurman. Hän kommentoi tapahtunutta perinteiseen tyyliinsä Twitterissä.

Trumpin toteaa, että koko Amerikka on surullinen amerikanjuutalaisten joukkomurhasta Pittsburghin synagogassa. Trumpin mukaan rakkaansa menettäneiden puolesta rukoillaan ja sydämissä surraan niiden rohkeiden poliisien puolesta, jotka kärsivät vakavista vammoista.

Trumpin mielestä hyökkäys oli paha antisemitistinen teko ihmisyyttä vastaan. Hän painottaa, että kaikkien on toimittava yhdessä ja yhdistettävä voimansa vihamielisyyden voittamiseksi.

Ainakin 11 ihmistä kuoli ja useita loukkaantui ampumavälikohtauksessa. Poliisi on ottanut kiinni teosta epäillyn noin 50-vuotiaan miehen.

Mies ampui sattumanvaraisesti Squirrell Hillin alueella sijaitsevassa Tree of Life -synagogassa ja huusi juutalaisten vastaisia iskulauseita.

Presidentti Donald Trumpin mukaan synagogassa olisi pitänyt olla aseistetut vartijat. Trump kommentoi, että lopputulos ei ehkä olisi ollut niin paha, jos paikalla olisi ollut aseistautuneet vartijat.

Trump on kehottanut liittovaltion rakennuksia suruliputtamaan kunnioituksesta synagogan uhreille. Hän aikoo matkustaa Pittsburghiin, mutta ei ole vielä ilmoittanut mitään tarkkaa ajankohtaa.

Lue myös:

Tämän tiedämme nyt Pittsburghinsynagogan ampumavälikohtauksesta

Ammuskelu vaatinut useita uhreja synagogassa Pittsburghissa

Pittsburghissa asuva juutalaisyhteisön jäsen: Meidät lukittiin tunneiksi läheiseen synagogaan

Suosittelemme sinulle