Hyppää sisältöön

Vihreiden johtajakisasta vetäytynyt Maria Ohisalo: "Minulla on politiikassa vielä paljon aikaa"

Touko Aallon sijaisjohtajana toimineen Maria Ohisalon mielestä vihreät tarvitsee nyt puheenjohtajan, joka vakuuttaa ensi kevään eduskuntavaaleissa koko Suomen.

Maria Ohisalo kuopiolaisessa ravintolassa 17.10.
Maria Ohisalo kiittää twiitissään kannustuksesta, mutta ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi. Kuva: Antti-Petteri Karhunen / Yle
Kristiina Tolkki,
Pekka Kinnunen

Varapuheenjohtaja Maria Ohisalo ehti nousta kyselyissä jo vihreiden puheenjohtajakisan suosikiksi. Aamupäivällä hän kertoi twiitissään, että vakaan harkinnan tuloksena hän on päättänyt, että ei ole käytettävissä puheenjohtajaksi nyt.

Vihreä Lanka -lehde (siirryt toiseen palveluun)n haastattelussa Ohisalo sanoo, että vihreiden johtoon tarvitaan koko Suomen tuntema vihreä kasvo.

– Puheenjohtajan pitää hypätä nopeasti liikkuvaan junaan ja alkaa heti nostattaa vaalitunnelmaa. Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee, Ohisalo kertoo Vihreälle Langalle.

Vihreiden puoluevaltuuskunta valitsee lauantaina uuden puheenjohtajan Touko Aallon keskeytyneelle puheenjohtajakaudelle eli ensi kesän puoluekokoukseen saakka.

Luvassa iso vaalikampanja Helsingissä

Iltapäivällä Ylen haastattelussa 33-vuotias Ohisalo korosti, että hänellä on vielä paljon aikaa politiikassa.

– Jatkan varapuheenjohtajana ja teen isoa, helsinkiläistä eduskuntavaalikampanjaa. Kampanjasta tehdään niin iso, ettei ainakaan siitä pitäisi jäädä kiinni, että en sitten jatkossa olisi eduskunnassa, viime eduskuntavaaleissa niukasti toiselle varasijalle jäänyt Ohisalo puhkuu itsevarmuutta.

Puheenjohtajakisassa näin lähellä eduskuntavaaleja Ohisalon rasitteeksi nousi vähäinen poliittinen kokemus.

Ohisalo ei kerro suosikkiaan

Ylelle Ohisalo linjasi, että vihreät tarvitsee nyt sellaisen johtajan, joka saman tien vakuuttaa koko Suomen siitä, että vihreät on oikea valinta tulevissa eduskuntavaaleissa.

Ohisalo aikoo kertoa myöhemmin, ketä hän tukee vihreiden pätkäpuheenjohtajaksi. Toistaiseksi ehdolle on ilmoittautunut vain kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

– Meillä on hyvä tilanne siinä, että meillä on paljon osaavia, näkyviä vihreitä poliitikkoja ja ihan varmasti saadaan hyvä johtaja tälle puolueelle, Ohisalo vakuuttaa.

Pekka Haavisto pohtii ehdokkuutta

Joensuusta tavoitettu vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto harmittelee, ettei Ohisalo ole käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi.

– Täytyy nyt hetki pohtia omaa kantaa, Haavisto viestittää.

Lue myös:

Oletko vihreiden seuraava puheenjohtaja, Maria Ohisalo? "En lähde spekuloimaan"

Analyysi: Alanko-Kahiluoto avasi vihreiden puheenjohtajapelin ja toi samalla esiin valintaan liittyviä jännitteitä

Suosittelemme sinulle