Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Trumpit vierailivat Pittsburghissa synagogaiskun tapahtumapaikalla – vastassa tuhansia mielenosoittajia

Presidentti Trump tapasi myös sairaalahoidossa olevia iskussa loukkaantuneita.

Mielenosoittajia Pittsburgissa Donald Trumpin vieraillessa synagogaiskun tapahtumapaikalla.
Kuva: Jared Wickerham / EPA
Aleksi Pöytäkangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili vaimonsa Melania Trumpin kanssa tiistaina Pittsburghissa synagogaiskun tapahtumapaikalla.

Trumpia vastassa oli tuhansia mielenosoittajia, jotka protestoivat Trumpin politiikkaa vastaan. Protestoijien vaatimuksena oli saada Trump lopettamaan vihamielisena pidetyt puheet. Moni mielenosoittajista oli juutalaisia.

Mielenosoittajat tekivät myös selväksi, ettei Trumpin pariskunta ollut heidän mielestään tervetullut Pittsburghiin.

Mielenosoittajia Trumpin vierailulla Pittsburgissa synagogaiskun tapahtumapaikalla.
Kuva: Jared Wickerham / EPA

Vierailuilla mukana on myös presidentin tytär Ivanka Trump ja tämän aviomiesJared Kushner. Ivanka Trump ja Jared Kushner ovat juutalaisia.

Trumpit kävivät tervehtimässä myös sairaalahoidossa olevia poliiseja ja muita sivullisia, jotka olivat loukkaantuneet iskussa.

Monet kaupungin juutalaisjohtajat vaativat Trumpia tuomitsemaan yksiselitteisesti valkoisen nationalismin. Bend the Arc -juutalaisorganisaatio osoitti Trumpille avoimen kirjeen aiheesta, minkä allekirjoitti Pittsburghin-hallintokomitea sekä 43 000 kansalaista.

Synagogaiskussa kuoli 11 ihmistä, kun ampuja hyökkäsi sisään ja avasi tulen kesken jumalanpalveluksen. Ensimmäiset uhrit laskettiin hautaan tiistaina.

Epäilty on 46-vuotias mies, joka haavoittui ampumisessa poliisin luodeista. Miestä vastaan on nostettu kymmeniä syytteitä, ja syyttäjä vaatii hänelle kuolemanrangaistusta.

Lue myös:

Trumpit vierailevat Pittsburghissa, kaupungin juutalaisjohtajat vaativat presidenttiä tuomitsemaan valkoisen nationalismin

Viranomaiset: Pittsburghin synagogasurmaaja toimi todennäköisesti yksin – vanhin uhreista 97-vuotias

Tämän tiedämme nyt Pittsburghin synagogan ampumavälikohtauksesta

Suosittelemme sinulle