Hyppää sisältöön

LM: Ville Niinistö ei pyri vihreiden johtoon – jättää myös eduskunnan

Touko Aallon päätös jättää puheenjohtajuus laittoi vielä Niinistön uudestaan harkitsemaan tilannetta.

Ville Niinistö
Ville Niinistö Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Aleksi Pöytäkangas

Ville Niinistö (vihr.) on pitkän harkinnan jälkeen päättänyt olla pyrkimättä uudestaan vihreiden puheenjohtajaksi. Niinistö kertoo Lännen Medialle (siirryt toiseen palveluun) jättävänsä myös eduskunnan ensi keväänä.

Touko Aallon päätös jättää vihreiden puheenjohtajuus laittoi Niinistön vielä harkitsemaan tilannetta. Kuitenkin jättäytyminen eduskunnasta oli jo aiemmin suunnitteilla ja näin päätös vetäytymisestä jäi voimaan.

Niinistö toteaa, että puolue jatkaa joukkueena ja hyviä ehdokkaita puheenjohtajaksi on, vaikkakin moni on jo kieltäytynyt pestistä.

– Puolue jää hyviin käsiin. Uusi puheenjohtaja voi kääntää puolueessa uuden lehden. Haluan tukea valittavaa puheenjohtajaa ja olla mukana vaalityössä, sanoo Niinistö Lännen Medialle.

Ville Niinistö johti vihreitä kuusi vuotta ja hänen puheenjohtajuutensa aikana puolueen kannatus nousi historiallisen korkealle.

Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan lauantaina Helsingissä. Toistaiseksi kisaan on ilmoittautunut ainoastaan kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto. Nyt valittavan puheenjohtajan toimikausi jatkuu ensi kesän puoluekokoukseen asti.

Suosittelemme sinulle