Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Yle Uutisvahdin älykäs Voitto-assistentti suosittelee uutisia jo yli 10 000 käyttäjälle

Maailman ensimmäisen suoraan lukitusnäytölle suosituksia tuovan älykkään uutisrobotin suosio on yllättänyt tekijätkin.

Voitto-assistentti antaa uutissuosituksia Yle Uutisvahdissa.
Kuva: Yle
Teemu Kiviniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Yli 10 000 käyttäjää on tilannut vastikään Uutisvahtiin kehitetyn Voitto-robotin älykkäät ilmoitukset mobiililaitteeseensa.

– Käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä suoraan lukitusnäyttöön tulleisiin henkilökohtaisiin suosituksiin. Yli 90 prosenttia käyttäjistä on pitänyt Voiton uutissuositukset päällä otettuaan ne kerran käyttöönsä, Uutisvahdin tuoteomistaja Jarno M. Koponen kertoo.

Voitto lähettää käyttäjälle 1-6 ilmoitusta vuorokaudessa riippuen siitä, kuinka paljon käyttäjää kiinnostavia uutisia se löytää. Voitto ei kuitenkaan väkisin yritä etsiä suositeltavia sisältöjä – jos suosituksen arvoisia uutisia ei ole, se ei tuputa vähemmän kiinnostavia aiheita.

– Tätä käynnistäessä meillä ei ollut tarkkaa käsitystä siitä, miten yleisö ottaa Voiton suositukset vastaan. Vastaavaa tuotetta ei ole olemassa missään muualla, joten meillä ei ollut minkäänlaisia vertailukohteita. Olemme todella innostuneita ja inspiroituneita vastaanotosta, Koponen sanoo.

Uutisvahdin tuoteomistaja Jarno M. Koponen kertoo Voiton älykkäistä suosituksista Yle Uutisten vastuullisen journalismin kampanjalähetyksessä.

Uutisassistentti Voitto oppii jatkuvasti älykkäämmäksi sen perusteella, mitä käyttäjä lukee, millaisia aihepainotuksia tämä on asettanut Uutisvahdissa ja Voiton saaman suoran palautteen perusteella suoraan lukitusnäytön uutisilmoituksessa, sovellusta avaamatta. Peukuttamalla voit kertoa Voitolle, oliko suositus onnistunut vai ei.

– Voiton tärkein työ on varmistaa, ettet missaa sinulle tärkeitä juttuja. Haluamme kehittää suosituksia ihmisten kanssa. Olemme alkutaipaleella ja tarkoituksemme on kehittää Voittoa aktiivisesti yhdessä käyttäjien kanssa, Koponen kertoo.

Voiton älykkäät uutissuositukset saat käyttöösi Uutisvahdin Android-sovelluksessa. Uusimman sovelluspäivityksen voit ladata Android-mobiililaitteelle täältä (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää lisää Voitosta ja Uutisvahdista? Yle Uutisvahdin kehitystiimi vastaa kysymyksiin kommenttiosiossa.

Lue myös:

Koe ensimmäisenä: Yle Uutisvahdin älykäs Voitto-robotti suosittelee juuri sinulle hyödyllisiä uutisia (12.10.2018)

Jarno M. Koposen blogipostaus Voiton älykkäistä ilmoituksista (siirryt toiseen palveluun) (8.10.2018)

Älykäs Voitto-uutisassari varmistaa, ettet missaa tärkeitä juttuja (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme