Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Joel Pohjanpalo on toipumassa vammasta, jota hänen mukaansa ei ole koskaan aiemmin ollut kenelläkään – "Jos se ei tule kuntoon, se yleensä tarkoittaa sitä, että palloa ei potkita enää koskaan"

Joel Pohjanpalo toivoo pääsevänsä jalkapalloharjoituksiin joulukuussa ja pelikentille tammikuussa.

Joel Pohjanpalo
Kuva: AOP
Sakari Lund,
Pekka Viinikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Bundesliigaseura Bayer Leverkusenin hulppea kuntosali on tullut seuran suomalaishyökkääjälle Joel Pohjanpalolle tutuksi.

- Toistasataa päivää on täällä oltu. Nyt saa tehdä koko ajan enemmän ja enemmän, toivottavasti kohta pääsee kentälle, Pohjanpalo sanoi Yle Urheilulle.

Pohjanpalo jäi sairauslomalle nilkkavamman vuoksi heinäkuussa. Vamma oli talusluussa, joka on nilkan sisäpuolella oleva iso ja tärkeä luu. Talusluu on yksi huonoimmin luutuvista luista ihmisen kehossa. Tilanne ei siis näyttänyt lainkaan hyvältä.

– Se on todella tärkeä luu, koska kaikki paino tulee sen päälle. Jos se ei tule kuntoon, se yleensä tarkoittaa sitä, että palloa ei enää potkita koskaan.

– Luu oli kuolemaisillaan. En tiedä kaikista lääketieteen termeistä, mutta kun katsoi meidän lääkäreidemme naamoja, kun he näkivät kuvan ensimmäisen kerran.... He ihmettelivät, miten se voi olla sen näköinen, Pohjanpalo kertoi.

Pohjanpalon vamma on todella harvinainen. Miehen itsensä mukaan kellään ei ole koskaan aikaisemmin ollut samanlaista.

– Tämä on ensimmäinen maailmassa, joka on laitettu rekisteriin. Sen takia kukaan ei osannut sanoa, miten se paranee. Alussa ei voinut tehdä mitään leikkausta, se olisi ollut liian vaarallista uran kannalta. Lähdettiin siitä, että kaikki urheilu pois, kovat lääkkeet päälle ja sairaalaan viideksi päiväksi tiputukseen. Sen jälkeen tehtiin erilaisia terapioita päivästä toiseen.

Joel Pohjanpalo Bayer Leverkusenin paidassa.
Kuva: AOP

Seitsemään viikkoon ei saanut tehdä mitään, ei edes venytellä. Pohjanpalolla on aiemminkin ollut vammoja, joista kuntoutumiseen on mennyt aikaa, mutta silloin on voinut luottaa siihen, että vamma tulee varmasti kuntoon. Nyt on kyseessä vakavampi vamma.

– Seitsemän viikon jälkeen otettiin uusi kuva ja nähtiin, että jalka lähtee paranemaan. Sen jälkeen on vähitellen lisätty muun muassa vesijuoksua ja pyöräilyä.

Treenivahvuuteen joulukuussa?

Yksi ongelma on Pohjanpalon mukaan se, että jalka tuntuu normaalilta, joten itse ei voi oikein arvioida tilannetta. Uudet kuvat ovat kuitenkin osoittaneet, että parempaan suuntaan on koko ajan menty.

- Jalka on tosi hyvä. Pystyn nyt täysin kävelemään. Pari viikkoa sitten sain kepit kokonaan pois. Kohta pääsen toivottavasti tekemään suunnanmuutoksia ja koskemaan palloon kentällä. Treenivahvuuteen toivon pääseväni joulukuussa. Pelit ovat eri asia. On aika todennäköistä, että vasta tauon jälkeen pääsen tositoimiin, Pohjanpalo kertoi toipumistilanteestaan.

Bundesliigan talvitauko alkaa ennen joulua ja päätyy 19. tammikuuta.

Nyt näyttää siis paremmalta, mutta kesällä Pohjanpalolla oli kova paikka.

– Se vähän muuttaa asioita, kun olet 23-vuotias ja sanotaan, että et ehkä koskaan enää pelaa futista. Meillä oli sopimusneuvottelut silloin menossa. Iso kiitos seuralle, että luottivat jalan tulevan kuntoon ja tarjosivat pitkää sopimusta.

Korjattu klo 14.45: Poistettu kappale Pohjanpalon CT-kuvauksista, joka sisälsi virheellistä tietoa.

Lue myös:

Joel Pohjanpalo solmi jatkosopimuksen Leverkusenin kanssa

Joel Pohjanpalo pitkälle sairauslomalle

Suosittelemme sinulle