Hyppää sisältöön

Helsingissä kokoustavien Merkelin ja muiden Euroopan kärkipoliitikkojen saattueet aiheuttavat liikennekatkoksia keskiviikkona ja torstaina – "Tuusulanväylää kannattaa välttää"

Pahimmat ruuhkat osuvat torstai-iltapäivään kun autosaattueet lähtevät kongressin päätyttyä Messukeskukselta kohti lentoasemaa.

Muiden muassa Saksan liittokansleri Angela Merkelin saattue saapuu Helsinkiin. Arkistokuva. Kuva: Tobias Schwarz / Lehtikuva

Helsingin Messukeskus Itä-Pasilassa toimii tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina Euroopan kansanpuolueen puoluekokouksen, EPP-kongressin näyttämönä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel, Itävallan kansleri Sebastian Kurz, Unkarin pääministeri Viktor Orbán ja Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi saapuvat Helsinkiin valitsemaan ehdokastaan EU-komission johtoon.

Euroopan vaikutusvaltaisimmasta tehtävästä kilpailee myös Suomen entinen pääministeri Alexander Stubb.

Tapahtuma aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia keskiviikkona iltapäivällä ja illalla sekä torstaina koko päivän ajan. Syynä liikennekatkoksille ovat kongressiin osallistuvien vieraiden saattueet.

– Koska mukana on valtion päämiehiä ja ministeritason henkilöitä, poliisi vastaa liikennejärjestelyistä ja vetää autosaattueita, vaikka kyseessä ei ole virallinen valtiovierailu, EPP-kongressin poliisitoiminnan tilannejohtaja ylikomisario Jarkko Lehtinen kertoo.

Lyhyitä liikennekatkoksia voi olla myös Helsingin keskustassa

Keskiviikkona 7. marraskuuta liikennekatkokset keskittyvät lentoaseman ja Messukeskuksen välille iltapäivän ja illan aikana.

Lyhyitä katkoksia voi olla myös Länsi-Helsingin ja Helsingin keskustan alueilla, kun poliitikot vierailevat sopimissaan kohteissa.

Merkittävimmän haitan liikenteelle aiheuttaa vieraiden siirtyminen Messukeskukselta lentoasemalle kokouksen päätyttyä torstaina 8. marraskuuta iltapäivällä ja alkuillasta.

– Jos torstaina voi käyttää jotain muuta kuin Tuusulanväylää tai pystyy mahdollisuuksien mukaan välttämään oman auton käyttöä torstaina ulosajoliikenteessä pohjoisen suuntaan, niin suosittelen tekemään niin. Silloin ei näihin ruuhkiin jää, Lehtinen neuvoo.

Suosittelemme sinulle