Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Riihimäen Cocks nousi historialliseen voittoon käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa – "Meinasi tulla itku"

Cocks nousi kotikentällä ohi sveitsiläisestä Wacker Thunista. Riemu oli suuri, kun Cocks otti ensimmäisenä suomalaisjoukkueena voiton käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Riihimäen Cocks
Riihimäen Cocks juhli villisti ensimmäistä suomalaisvoittoa käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Kuva: EPA-EFE/MAURI RATILAINEN
Roope Visuri,
Petri Sjöblom
Avaa Yle-sovelluksessa

Riihimäen Cocks voitti vihdoin ensimmäisen ottelunsa käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa. Cocks kaatoi sveitsiläisen Wacker Thunin 31–29 kotipelissään Vantaalla.

Cocks oli jo käynyt kuudella ensimmäisellä kierroksella todella lähellä voittoa. Se oli pelannut kaksi ottelua tasan, joista juuri toinen Wacker Thunia vastaan Sveitsissä. Lisäksi Cocks oli kärsinyt useamman niukan tappion.

Sunnuntaina Cocks nousi kovan taistelun jälkeen voittoon. Se oli puoliajalla jo tappiolla 14–18. Eniten maaleja Cocksilta iskivät Nico Rönnberg (9) ja Teemu Tamminen (8).

Cocks pelaa ensimmäistä kauttaan käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa ja on myös ensimmäinen suomalaisjoukkue sarjan lohkovaiheessa.

Rönnbergin mukaan Cocksin historiallisen voiton avaimena oli kurinalaisempi peli toisella puoliajalla.

– Saimme joukkuepeliä käyntiin. Puolustuspeli ja veskari tuli mukaan. Se käänsi meille pelin. Rönnberg hehkutti.

Toisella maalitykille Tammiselle voitto oli todella iso juttu.

– Kyllä siinä meinasi itku tulla, kun Wacker Thun otti aikalisän ja Novo (Andrei Novoselov) pisti roikun maaliin, Tamminen hehkutti.

Vitsiäkin riitti iloisissa juhlatunnelmissa.

– Täytyy pelata jatkossa ensimmäinen puoliaika huonommin, kun saatiin peli kääntymään toisella puoliajalla. Muissa peleissä on ollut toisinpäin. Hyvä alku ja huono loppu.

Hyviä näyttöjä ulkomaille

Tamminen ei halunnut nostaa itseään tai Rönnbergiä jalustalle, vaikka he ovat nousseet Mestarien liigassa maalipörssin kärkinimien joukkoon.

– Ei yksi mies tee tätä. Koko joukkue teki historiaa. Riihimäen Cocks teki historiaa nyt Suomessa. Se on todella upeaa, Tamminen totesi.

Joka tapauksessa Tammisen ja Rönnbergin osakkeet ulkomaalaisten joukkueiden silmissä ovat todennäköisesti kasvaneet kovan syksyn aikana.

– Totta kai tämä on ollut hyvä ikkuna ulos Eurooppaan. Minulle ei ole kuitenkaan niin tärkeää olla kärjessä. Tärkeämpää on, että joukkue voittaa ja ottaa pisteitä. Toki tuntuu hyvältä tehdä maaleja ja tulee varmasti kiinnostusta tämän kauden jälkeen enemmän, Rönnberg miettii.

Hyvä lomamatka ja lisäpisteet haussa Espanjasta

Lisämahdollisuuksia voittoihin Cocksilla on vielä, kun alkulohkovaihetta on jäljellä kolme ottelua. Seuraavaksi on edessä Mestarien liigassa vieraspeli espanjalaista Ademar Leónia vastaan ensi lauantaina. Kotona Cocks kamppaili tasapelin espanjalaista huippujoukkuetta vastaan.

Joukkueen liettulainen päävalmentaja Gintaras Savukynas painotti historiallisen voiton jälkeen, että loppuihin alkulohkopeleihin ei lähdetä vain osallistumaan. Hän uskoi, että Cocks ottaa vielä pisteitäkin.

Samoilla linjoilla oli Tamminenkin, joka intoili pääsystä Espanjan aurinkoon.

– Lähdemme hakemaan pisteitä. Emme lähde nöyristelemään. Hyvä lomamatka Espanjaan. Pisteet sieltä himaan. Sitten käydään Suomessa ja haetaan pisteet Romaniasta, Tamminen naureskeli.

Käsipallon Mestarien liigan lohkovaiheessa on mukana 28 joukkuetta. Lohkoissa A ja B pelaavat korkeimmalle sijoitetut. Molemmissa kärkilohkoissa on kahdeksan joukkuetta, joista kummastakin etenee kuusi joukkuetta jatkoon.

Cocksin D-lohkosta ja C-lohkosta etenevät jatkoon lohkoykköset ja –kakkoset. C- ja D-lohkoissa on kuusi joukkuetta.

Cocks on lohkossaan viidentenä Wacker Thunin edellä.

Lue myös:

Tatuoidut miehet viihtyvät radanvarressa, vaikka maailmalla odottaisi iso tilipussi – "Tatuoinnit kertovat siitä, että olen oman tieni kulkija"

Cocks himoitsee avausvoittoa Wacker Thunin kustannuksella - "Vain voitoilla on merkitystä, kun puhutaan uskottavuudesta"

Mestarien liigan maalitykki Nico Rönnberg toipunut pelikuntoon, Cocks yrittää jarruttaa vauhtijoukkue Elverumia

Cocksille sensaatiomainen tasapeli historiallisessa Mestarien liiga -avauksessa – voittokaan ei käynyt kaukana

Suosittelemme