Hyppää sisältöön

Kolmossijalle ajanut Räikkönen nautti vilkkaasta Brasilian kisasta: “Kamppailu oli hauskaa”

Palkintosijaennätystään sivuneella Kimi Räikkösellä oli kivaa Brasilian GP:ssä.

Kuva: AOP

Ferrarin suomalaiskuljettaja Kimi Räikkönen otti jo kauden 12. palkintokorokesijansa, kun hän oli kolmas Brasilian kisassa.

Kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa riitti paljon tapahtumia ja ohituksia. Heti alussa Red Bullin Max Verstappen ohitti neljännestä ruudusta startanneen Räikkösen. Suomalainen pääsi kuittaamaan, mutta hollantilainen teki vielä toisen ohituksen.

Sen jälkeen Räikkönen ei enää saanut kiinni Verstappenia. Hollantilainen oli jopa menossa voittoon, mutta kolari kierroksella ohitetettavan Esteban Oconin kanssa lahjoitti voiton Lewis Hamiltonille. Räikkönen puolestaan kävi varikkopysähdyksensä jälkeen jopa Sebastian Vettelin takana, mutta nousi korokesijaan.

– Tämä oli hyvä. Ei helppoa, mutta kamppailu oli hauskaa, Räikkönen totesi kolmannesta sijastaan vilkkaassa kisassa.

Ennen kisaa povattiin, että Ferrarilla olisi etu kärkitalleista erilaisen rengastaktiikan takia. Ferrarilla oli muita kovemmat renkaat. Silti tallin kuskit jäivät kärjestä. Tallitoveri Vettel oli vasta kuudes.

– Rengasstrategiani oli hyvä, mutta oli vaikeaa ohittaa. Siinä kesti liian kauan, Räikkönen pohti.

Mercedes varmisti myös kisassa viidennen peräkkäisen tallimestaruuden. Yhtä kovaan putkeen on pystynyt vain Ferrari kuudella peräkkäisellä mestaruudellaan 2000-luvun alussa.

Lue lisää:

Kimi Räikkönen sivusi F1-palkintoennätystään! Hamilton otti ennenkuulumattoman voiton, kun ilmiömäinen Verstappen joutui uhriksi hölmössä kolarissa

Räikkönen palkintokorokkeelle Brasiliassa – Hamiltonille uudenlainen voitto, näin kisa eteni

Suosittelemme sinulle