Hyppää sisältöön

Kalifornian maastopalot ovat vaatineet jo yli 30 kuolonuhria

Kateissa on yli 200 ihmistä. Palo leviää tuulen mukana kuivassa maastossa nopeasti.

Viranomaiset tutkivat maastopalojen tuhoja Concowissa, Kaliforniassa 9. marraskuuta. Kuva: Josh Edelson / AFP

Yhdysvalloissa useita päiviä riehuneet maastopalot jatkuvat Kalifornian kuivassa ja tuulisessa maastossa. Kuolonuhreja on tähän mennessä vahvistettu yhteensä 31, ja määrän pelätään yhä kasvavan. Kateissa on yli 200 ihmistä.

Pahiten palossa on tuhoutunut Pohjois-Kaliforniassa sijaitseva Paradisen kaupunki. Valtaosa kuolonuhreista on löydetty Paradisesta.

Poliisin mukaan monet uhreista on löydetty palaneita autoista tai niiden läheltä. Liekit levisivät niin nopeasti, etteivät ihmiset ehtineet pakoon.

CNN:n mukaan Pohjois-Kaliforniassa riehuvasta palosta noin neljännes oli saatu sunnuntaiaamuun mennessä eristettyä. Alueen historian tuhoisin palo on tuhonnut useita tuhansia asuinrakennuksia.

Samaan aikaan Etelä-Kaliforniaa piinaa kaksi erillistä maastopaloa, joissa on toistaiseksi kerrottu kahdesta kuolleesta.

Kuuman ja kuivan tuulen odotetaan puhaltavan tiistaihin saakka. Paloviranomaisten mukaan tuuli lietsoo liekkejä ja lisää evakuointien kiireellisyyttä. Palo leviää paljon totuttua nopeammin.

Washington Postin mukaan tuhannet palomiehet yrittivät saada sunnuntaina paloja hallintaan. Evakuoitumiskäsky on annettu yli 300 000 ihmiselle, joista valtaosa asuu Los Angelesin piirikunnassa. Palojen sammuttamisen arvioidaan vievän useita viikkoja.

Kalifornian kuvernööri Jerry Brown on pyytänyt presidentti Donald Trumpia julistamaan alueelle hätätilan, jotta käyttöön saataisiin lisää valtiollista hätäapua.

Suosittelemme sinulle