Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Bloggaaja Alexa Dagmar: "Somessa on parasta, kun löytää yksinäisille ystäviä ja omille ongelmilleenkin vertaistukea"

Alexa Dagmar paljastaa omilla sosiaalisen median kanavillaan henkilökohtaisiakin asioita. Kohtalotoverin tai keskustelukumppanin löytäminen on bloggaajan työssä hänen mielestään parasta.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut suosittu bloggaaja innostuu vertaistuen löytämisestä ja keskustelukanavien luomisesta.
Anne Achte
Avaa Yle-sovelluksessa

Yrittäjä, sisällöntuottaja Alexa Dagmar on vasta 26-vuotias, mutta sosiaalisen median maailmassa jo konkari. Omaa blogia hän on pitänyt seitsemän vuotta, ja lisäksi hän tuottaa sisältöjä muun muassa Instagramiin, YouTubeen ja tekee podcasteja. Kuukaudessa hän arvioi tavoittavansa eri kanavien kautta yli 100 000 ihmistä.

– Semmoinen persoonallinen ote ja se, että on jatkuvasti seuraajien kanssa tekemisissä, vastaa kommentteihin ja viesteihin, ehkä se on syy, miksi mä olen onnistunut tässä.

Kauniit kuvat eivät riitä

Alexa Dagmarin sometilit ovat täynnä mitä kauniimpia ja hienoimmin stailattuja kuvia hotelleista, Helsingin keskustan maisemista, ulkomaanmatkoista Pariisiin tai Norjan vuonoille. Kuvat ja visuaalisuus ovat somemaailmassa tärkeitä, mutta Alexa Dagmar haluaa muutakin merkitystä somesivuilleen.

– Parasta tässä työssä on, jos pystyy tuomaan vertaistukea ihmisille, pääsee heidän kanssaan keskustelemaan ja voimaannuttamaan naisia.

Alexa Dagmar kuvailee yhden uransa suurimmista saavutuksista olleen yksinäisten auttaminen. Hän oli podcasteja tekevän ystävänsä Linda Juholan kanssa pannut merkille, kuinka paljon heidän yhteisössään puhuttiin yksinäisyydestä.

"Hitsi, instassa on voimaa"

–Me ajateltiin, että hitsi vieköön, Instagramissa on voimaa ja paljon ihmisiä, ja me pyydettiin yksinäisiä laittamaan sinne kaverihakemuksia. Hakemuksessa pystyi kuvailemaan itseään muutamalla sanalla, ja jos löysi kotikaupungistaan samantyyppisen ihmisen pystyi heti viestittelemään helposti.

Kaverihakemuksia tuli lopulta lähes 600. Monet raportoivat tapaamisten onnistumisesta kuvin ja viestein.

– Tuli niin hyvä olo siitä, että vitsi, voi oikeesti tehdä jotain merkityksellistä.

Katso koko Puoli seitsemän -ohjelma tästä:

Alexa Dagmar mietti yhdessä Puoli seitsemän -ohjelman juontajien Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen kanssa sosiaalisen median voimaa ja mahdollisuuksia.

Suosittelemme sinulle