Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

OP:n jätti-yt-neuvottelut ohi – 700 tehtävää päättyy, tuhat uutta syntyy

Organisaatiomuutos on osa OP:n tavoittelemia sadan miljoonan euron säästöjä. Nyt tehdyt päätökset leikkaavat kuluista 10 miljoonaa euroa.

Osuuspankin konttori.
Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Jussi Salokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

OP ryhmä on saanut päätökseen noin 6 000:ta ihmistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Mahdollisten irtisanomisten määrä ei ole vielä selvillä.

OP:n viestinnän mukaan luvut selviävät, kun nyt lakkautettavien 700 tehtävän ihmiset sijoitetaan uudessa organisaatiossa uusiin tehtäviin. Uusia tehtäviä syntyy organisaation muokkaamisen myötä yli tuhat.

– Koska tehtäviä lakkaa ja uusia syntyy samanaikaisesti, mahdollinen irtisanomistarve selviää vasta sen jälkeen, kun olemme selvittäneet uusien tehtävien sopivuuden niiden henkilöiden kanssa, joiden nykyinen tehtävä lakkaa, kertoo OP ryhmän henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi tiedotteessa.

Nyt neuvottelujen kohteena olevat toimet leikkaavat kuluista kymmenen miljoonaa euroa. Lisäsäästöjä ryhmä etsii muun muassa ydintoimintoihin keskittymisestä ja oman sekä ulkoa ostetun työn suhdetta tarkastelemalla.

Nyt rakennettava uusi organisaatio aloittaa toimintansa tammikuun alussa 2019.

Lue lisää:

OP aloittaa 6 000 hengen yt-neuvottelut: Tavoitteena sadan miljoonan vuosisäästöt

OP:lle it-palveluita hoitava yhtiö suunnittelee laajoja lomautuksia – Finanssi-Kontio kiistää yhteyden OP:n jättimäisiin yt-neuvotteluihin

Analyysi: Miksi OP:n pääluottamusmies suhtautuu rauhallisesti sadan miljoonan säästöihin ja jättimäisiin yt-neuvotteluihin?

Suosittelemme sinulle