Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Kritiikkiä metodeistaan saanut voimisteluvalmentaja ottaa syytökset raskaasti, mutta valmennukseen kohu ei vaikuta: "En koe, että joudun muuttamaan tyyliäni, mutta haluan kehittää sitä"

Minetit joukkuevoimistelun maailmanmestaruuteen kahdesti valmentanut Titta Heikkilä ei koe, että hän joutuisi Urheilulehdessä esitetyn kritiikin takia muuttamaan valmennustyyliään.

Teija Kukkala (vas.) ja Titta Heikkilä (oik.) Minetit
Titta Heikkilä (oik.) joutui myrskyn silmään Urheilulehden artikkelissa. Kuva: Lehtikuva
Riikka Smolander-Slotte,
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Urheilulehden tuoreimman numeron artikkelissa kritiikkiä joukkuevoimistelun valmennusmetodeistaan saanut Minettien maailmanmestarivalmentaja Titta Heikkilä suhtautuu saamiinsa syytöksiin vakavasti.

– Otan erittäin raskaasti syytökset koskien valmennustyyliäni ja tapahtumia pitkän ajan takaa. Ajattelen niin, että olen valmentanut pitkään ja sinä aikana kasvanut ihmisenä sekä valmentajana. Oppimisprosessi tässä ammatissa on jatkuvaa, ja toivon että kehityn edelleen, Heikkilä sanoo Yle Urheilulle.

Heikkilä on valmentanut Minettejä syksystä 2011 lähtien, ensin Tampereen Voimistelijoissa ja vuodesta 2017 lähtien Tampereen Sisussa. Minetit on voittanut joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden Heikkilän alaisuudessa kahdesti. Heikkilän on kuvailtu esimerkiksi haukkuneen ja nöyryyttäneen Minettien voimistelijoita.

33-vuotias Heikkilä sanoo, että hänen filosofiassaan menestys ei mene urheilijan hyvinvoinnin edelle.

– Ilman hyvinvoivaa urheilijaa ei ole mahdollista saavuttaa pitkäkestoista menestystä, ja ilman menestystä taas toisaalta ei ole mahdollista rakentaa sellaisia asiantuntijatukiverkostoja, joita nämä huippuyksilöt ja -joukkueet ympärilleen tarvitsevat.

Tampereen alueella pitkään vaikuttanut Heikkilä korostaa, että hänellä on tällä hetkellä enemmän valmennettavia kuin koskaan aiemmin, ja valmennettavat ovat olleet erittäin tyytyväisiä.

– Valmennukseen on hakeuduttu enenevissä määrin myös Tampereen ulkopuolelta. En koe, että joudun muuttamaan valmennustyyliäni, mutta haluan kehittää sitä ja tarkastella sitä aina kriittisesti.

Lue myös:

Urheilulehti: Palkittu valmentaja on nöyryyttänyt ja pelotellut nuoria voimistelijatyttöjä – maailmanmestaruuksien taustalla rajut valmennusmetodit

Voimisteluliitto vastustaa epäasiallista käytöstä, mutta vaikenee kohuvalmentajan toiminnasta: "En ole ollut seuraamassa hänen valmennustaan"

Suomen maailmanmestarivoimistelijoilla riitaisa seuranvaihto takana, mutta yhä vain menestys mielessä: "Urheilijoihin tämä muutos ei ole vaikuttanut millään lailla"

Riita huippuvoimistelun kulisseissa jatkuu – voimisteluseura kertoo lasten joukkueiden ongelmista

Suosittelemme