Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

JYP menetti johtonsa, mutta kampesi kaivatun voiton jatkoajalla – näin Eklund päätti viiden pelin tappioputken

JYP onnistui ottamaan kahden pisteen voiton SaiPasta. Kärpät leikitteli voiton Jukureista Oulussa.

Telia TV:n kuvaa
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylässä JYP siirtyi kolmannessa erässä 3–1-johtoon Julius Nättisen ensimmäisellä liigamaalilla, mutta kauden alavireiseen kuvaan sopivasti joukkue hukkasi johdon.

SaiPan Emil Oksanen kavensi, ja Joni Nikko tasoitti 29 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Oscar Eklund ratkaisi jatkoajalla 4-3-voiton JYPille, joka on sarjassa toiseksi viimeisenä. SaiPa on neljäntenä.

– Sain nyt vihdoin sen maalin tehtyä. Aikamoinen peikko siitä oli jo itselle tullut. Täytyy myöntää, että tuntui äärettömän hyvältä. Paljon pitää vielä petrata. Ei ammattilaisurheilussa voi tuolla tavalla kahden maalin johtoasemaa hukata. Ne ovat pään sisäisiä juttuja. Iso voitto kuitenkin meille. Ne nostavat joukkueen fiilistä, Nättinen summasi.

Jyväskyläläisille onnistuivat lisäksi Robert Rooba sekä Jarkko Immonen. SaiPan avausmaalista kolmannen erän alussa vastasi Ville Koho.

SaiPa-luotsi Tero Lehterää jäi kismittämään Jonatan Tanuksen jäähy, jonka myötä JYP iski voittomaalin.

– Aika isosti se jäi harmittamaan. Se oli paska jäähy, ja tuomari meni siinä vipuun. Jos jokaisesta sellaisesta saa jäähyn, niin meidän olisi pitänyt istua tänään 400 minuuttia boksissa, Lehterä puhisi.

Kärppien maalivahdit kahmivat nollapelejä

Kärpiltä löytyy kaksi nollapelejä pelaavaa maalivahtia. Kakkosvahti Jussi Rynnäs sai tilaisuutensa kotipelissä Jukureita vastaan ja käytti paikkansa erinomaisesti hyväkseen.

Kauden toinen nollapeli toi Kärpille 4–0-voiton.

– Peliaikaa on tullut vähän, mutta minulla on liigan paras maalivahti taisteluparina. Ei auta valittaa, Rynnäs viittasi Veini Vehviläiseen, joka on torjunut neljä nollapeliä.

Viime viikonloppuna Vehviläinen avasi A-maajoukkueuransa kahdella nollapelillä.

Selkeistä loppuluvuista huolimatta Jukurit oli varsinkin ensimmäisessä erässä hyvin mukana pelissä. Ylivoimaa tarjottiin molemmille joukkueille runsaasti. Kärpät osui kolme kertaa ja Jukurit ei kertaakaan.

– Oma ylivoimamme jäi vajaaksi. Niiden avulla olisimme voineet saada paremman tarinan. Kärpät oli erikoistilanteissa äärimmäisen tehokas, siihen se ratkesi, vieraiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta sanoi.

Lue myös:

JYP on kontannut koko syksyn, kääntyykö kurssi? "Keksimme illasta toiseen uusia tapoja hävitä"

Suosittelemme