Hyppää sisältöön

E-urheilijoille tunnustusta korkeimmalta tasolta, presidentti Niinistö kutsui pelaajia Linnan juhliin

Ainakin kaksi kilpapelaajaa on jo saanut kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen kuuluvat OG-joukkueseen, joka voitti vuoden 2018 maailmanmestaruuden Dota2-pelin The International -turnauksessa Kanadassa. Kuva: Valve
Mikko Leppänen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänä vuonna kutsunut ensimmäistä kertaa e-urhelijoita itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

E-urheilulla tarkoitetaan elektronista urheilua eli tietokonepelien kilpapelaamista.

Kutsut ovat saaneet ainakin strategiapeli Dota2-pelaajat Topias "Topson" Taavitsainen ja Jesse "JerAx" Vainikka, joista jälkimmäisen kutsusta Ilta-Sanomat kertoi jo torstaina (siirryt toiseen palveluun). Miehet kuuluvat viisihenkiseen OG-joukkueeseen, joka voitti Dota2:n maailmanmestaruuden elokuussa. Muut joukkueen jäsenet ovat ulkomaalaisia.

Pelialalla jännitetään nyt, tupsahtaako presidentin kutsu Linnan juhliin myös Starcraft2-pelin tuoreelle maailmanmestarille Joona "Serral" Sotalalle ja e-urheilun menestyneimmäksi suomalaiseksi kutsutulle Dota2-pelaaja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaiselle.

Kutsulistalla saattaa olla myös viime viikonloppuna MM-kultaa ampumapeli Counter-Strike: Global Offensive -pelissä voittaneet Suomen joukkueen jäsenet Lasse "ZOREE" Uronen, Jesse "zehN" Linjala, Eetu "sAw" Saha, Olli "sLowi" Pitkänen ja Samuli "Twixie" Herrala.

Lue myös:

Suomi voitti e-urheilun MM-kultaa, Ruotsi nurin finaalissa 3–0

E-urheilun tuore maailmanmestari Joona "Serral" Sotala on kuin sekoitus Kimi Räikköstä ja Seppo Rätyä – kylmäpäinen suomalainen mursi korealaisten 20 vuotta kestäneen ylivallan

23-vuotias Lasse Urpalainen vihaa kutsua itseään miljonääriksi – eksyneestä pesäpalloilijasta tuli elektronisen urheilun maailmanmestari

Dota 2 -mestari Jesse Vainikka ei pidä itseään Vuoden urheilija -ehdokkaana: "Urheilu ja e-urheilu ovat molemmat oma ilmiönsä"

Perjantai-dokkari: Minä olen JerAx

Suosittelemme sinulle