Hyppää sisältöön

Entinen kymmenottelija Itani nousee Suomen Urheiluliiton johtoon

Sami Itani on valittu Suomen Urheiluliiton puheenjohtajaksi.

SUL:n tuore puheenjohtaja Sami Itani. Kuva: Lehtikuva
Matti Lehtisaari,
Henriikka Hiilloskorpi

Entinen kymmenottelija Sami Itani on valittu Suomen Urheiluliiton puheenjohtajaksi. Kauppatieteiden tohtori Itani toimii siviilityössään Adecco Finland Oy:n henkilöstöjohtajana.

Vakuutusalan johtotehtävissä toimiva Olli Lehtilä oli ennakkosuosikki Vesa Harmaakorven seuraajaksi, mutta Lehtilä vetäytyi yllättäen viime metreillä puheenjohtajataistosta.

31-vuotias Itani on SUL:n kaikkien aikojen nuorin puheenjohtaja.

Itani voitti liittohallituksen äänestyksen ylivoimaisesti 35 äänellä. Vastaehdokkaista juristi Kimmo Oila sai viisi ääntä ja everstiluutnantti Jarkko Toivola yhden äänen.

SUL:n johtoon valittu Itani päätti urheilijanuransa vuonna 2015, mutta keskittyi jo uransa aikana tulevaisuuteensa. Itani valmistui Jyväskylän yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2011.

Sittemmin hän on väitellyt Aalto-yliopistosta kauppatieteiden tohtoriksi kansainvälisestä kaupasta. Itani aloitti alkuvuodesta SUL:n hallituksen jäsenenä.

Harmaakorpi on johtanut Urheiluliittoa vuodesta 2013. Hänen puheenjohtajakautensa päättyy vuoden lopussa.

Maanantaina Jorma Kemppaisen seuraajaksi SUL:n uudeksi valmennusjohtajaksi nimitettiin Kari Niemi-Nikkola.

Lue myös:

Yllätys SUL:n puheenjohtajataistossa – ennakkosuosikki Lehtilä vetäytyi

Niemi-Nikkola aloittaa tehtävässä, jossa joutuu suurennuslasin alle: "Jännittää, mutta ei pelota"

Maajoukkueurheilijoita lämmittivät uuden valmennusjohtajan ensimmäiset teesit: "Mitään hokkuspokkus-temppuja ei tarvitse tässä vaiheessa tehdä"

Uuden SUL-pomon työsarkana ilmapiiri, tulokset syntyvät myöhemmin – "Kädenjälki näkyy vasta seuraavalla vuosikymmenellä"

Kokemus ratkaisi uuden valmennusjohtajan, vaikka uudistumista tarvitaan – puheenjohtaja: "Uusista kasvoista ei löytynyt niin vakavaa haastajaa"

Entinen kymmenottelijahuippu ja nuori tohtori on jo käärinyt hihat, haluaa nyt SUL:n puheenjohtajaksi – "Epäkohtiin täytyy puuttua vakavasti"

Suosittelemme sinulle