Hyppää sisältöön

Kesko lopettamassa hyvinvointiketju Hehkun – 19 liikettä uhkaa lakkautus

Hehkun toimitusjohtaja Timo Pesonen kertoo, että yhtiö ei ole saavuttanut liiketoiminnallisia tavoitteita.

Keskon ja Oriolan yhdessä perustama terveys- kauneus- ja hyvinvointialan kauppaketju Hehku kauppakeskus Forumissa Helsingissä. Ketju aloittaa koko henkilökuntaansa koskevat yt-neuvottelut. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Tatu Kuukkanen

Keskon ja Oriolan maaliskuussa 2017 perustama terveys- kauneus- ja hyvinvointialan kauppaketju Hehku aloittaa yt-neuvottelut. Keskolta kerrotaan, että yt-neuvottelut koskevat koko Hehkun henkilökuntaa ja ketjun toiminta saattaa loppua kokonaan.

Hehku työllistää noin sata henkilöä ja sillä on 19 kivijalkaliikettä verkkokaupan lisäksi. Kesko perustelee yt-neuvotteluja ja mahdollista ketjun alasajoa sillä, että yhteisyritys ei ole saavuttanut sille asetettuja tavoitteita.

Ylen tavoittama Hehkun toimitusjohtaja Timo Pesonen toteaa, että yhtiö ei ole saavuttanut liiketoiminnallisia tavoitteita, mutta hän ei halua yksilöidä näitä tavoitteita sen tarkemmin.

Vielä vuosi sitten Hehkulla oli suuret suunnitelmat. Tammikuussa toimintansa aloittaneen ketjun piti avata kuluneen vuoden aikana 30 uutta myymälää. Lähivuosina tavoitteena Hehkulla oli kasvaa koko maan kattavaksi 100 myymälän verkostoksi.

Yt-neuvottelut kestävät toimitusjohtaja Pesosen mukaan kuusi viikkoa ja ne alkavat ensi viikolla. Yt-neuvottelujen lopputulos ja samalla päätös Hehkun kohtalosta viipyy näin ollen ensi vuoden puolelle.

Pesonen korostaa, että yhtään Hehku-myymälää ei tulla sulkemaan tämän vuoden aikana. Asiakkaat saavat myös kaikki tilatut tuotteensa, toimitusjohtaja lupaa.

– Kävi tässä miten tahansa, yksikään asiakas ei tule menettämään rahojaan. Kaikki tilaukset toimitetaan ja jos on palautuksia, ne maksetaan asiakkaille, Pesonen sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan ensisijainen suunnitelma on yt-neuvotteluihin lähtiessä on Hehkun liiketoiminnan lakkauttaminen. Lopulliset päätökset tehdään kuitenkin vasta yt-neuvottelujen päätyttyä.

Lue lisää:

Ensimmäiset Keskon ja Oriolan hyvinvointiketjun myymälät avautuvat – tänä vuonna tulossa 30 liikettä

Suosittelemme sinulle