Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Puheet yllättävästä NHL-pörssikärjestä lähes naurattavat Mikko Rantasen joukkuetovereita – ensin lehtien palstoilla huudeltiin vain surkeasta joukkueesta, sitten supertähti varasti kaiken huomion

Mikko Rantasen ilmiömäiset suoritukset ovat suosittu puheenaihe Colorado Avalanchen leirissä. NHL:n pistepörssin ykköstä kehuvat niin valmennusjohto kuin ketjukaveritkin.

Mikko Rantanen
Mikko Rantanen. Kuva: AOP
Johanna Juntunen
Avaa Yle-sovelluksessa

LOS ANGELES. Jääkiekkojoukkue Coloradon maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila iloitsee maanmiehensä Mikko Rantasen saavutuksista eli 34 pisteen saldosta ja pistepörssin johtopaikasta.

– Onhan se historiallista, että suomalainen on koko NHL:n pistepörssin kärjessä. Mikko on ottanut aimo harppauksen eteenpäin ja ollut suuressa roolissa tosi tuottava. Se on iso juttu joukkueen kannalta, Parkkila kertoo Yle Urheilulle Los Angelesissa.

Päävalmentaja Jared Bednar erittelee suurten edistysaskelten taustalla olevia syitä.

– Mikko on ollut joukkueen kantava voima etenkin tällä kaudella. Hän on totta kai hyvin lahjakas ja pystyy pelaamaan häirittynä. Se johtuu ennen kaikkea itseluottamuksesta. Suurin ero viime kauteen verrattuna on Mikon fyysinen vahvuus hyökkäyspäässä. Hän käyttää kokoaan ja voimaansa kaksinkamppailuissa ja antaa takaisin samalla mitalla kiekkoa menettämättä, Bednar kuvailee.

Mikko Rantanen saa ohjaistuksia valmentajaltaan
Kuva: Getty Images

Coloradon pohjamudista Central-divisioonan keskikastiin nostanut luotsi antaa yksilöllistä huomiota ykkösketjulle, jossa Rantasen ja Gabriel Landeskogin (13+10) keskellä luistelee Nathan MacKinnon (14+17). Kemiat toimivat unelmatriossa, jonka pelaajat täydentävät toisiaan.

– He ovat nälkäisiä pelaajia, jotka ovat kehittyneet yhdessä ja jotka haluavat tulla paremmiksi. Haluan pitää huolen siitä, että he eivät unohda puolustavaa pelaamista, ottavat kiekon haltuun ja hyökkäävät aggressiivisesti. Pidän myös tärkeänä, että he kommunikoivat tarpeeksi keskenään eri tilanteissa.

Rantanen antaa ansaittua kiitosta Bednarille kärkiketjun hiomisessa. Bednar oli viime kaudella ehdolla parhaalle valmentajalle myönnettävän Jack Adams -palkinnon saajaksi.

– Hän on pitänyt meidän ketjun kasassa viime kaudesta lähtien. On meillä ollut niitäkin hetkiä, kun peli ei ole kulkenut, mutta silti hän on pitänyt meidät yhdessä. Hän luottaa meihin. Luottamus on tärkeää, jos haluaa pelata hyvin. Siitä täytyy kiittää Jaredia, myöntää Rantanen.

"Tällä kaudella aletaan vihdoin havahtua siihen, miten hyvä Mikko todella on"

Laitahyökkääjä tekee työnsä antaumuksella, mutta viihtyy valokeilan ulkopuolella. Tähän asti Rantanen on ollut aliarvostettu pelaaja, mutta hänen mediahuomionsa on kasvanut räjähdysmäisesti. Ketjukaveri Landeskog tietää syyt viivästyneeseen reaktioon.

– Hän teki minuun vaikutuksen välittömästi tultuaan NHL:ään. Mikko teki 20 maalia kaudella 2016–17, mutta otsikoihin pääsi vain huono joukkueemme. Viime kaudella hän teki lähes 30 maalia (29), mutta MacKinnon repi 97 pistettä ja varasti kaiken huomion. Tällä kaudella aletaan vihdoin havahtua siihen, miten hyvä Mikko todella on, Landeskog lataa.

Lue myös:

Fanit piirittävät NHL:n pistepörssiä johtavaa suomalaista jo harjoituksissakin, mutta nöyrästi menestykseen suhtautuva Mikko Rantanen ei paukuttele henkseleitään

Raakileesta järkäleeksi kasvanut Mikko Rantanen on panostanut aina kaiken jääkiekkoon – hämmästyttävä kehitys on vienyt jo NHL:n pistepörssin voittotaistoon: "Vain taivas rajana"

Vastustaja koukkasi pistepörssiä johtavan Mikko Rantasen nurin, mutta NHL kävikin suomalaisen lompakolla – tältä näyttää 2000 dollarin kaatuminen

Pistepörssikärki Rantanen suuntaa tyytyväisenä kiitospäiväillalliselle, mutta hehkutusotsikot eivät kiinnosta – "Ei tämä ihan jokapäiväistä ole"

Suosittelemme sinulle