Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Independent-lehti paheksuu turkistarhauksen "ulkoistamista" Britanniasta Suomeen, julkaisi kuvia

Brittilehdistö on nostanut Suomen turkistarhauksen otsikoihin useasti viime aikoina.

Minkki häkissä.
Kuva: Kalle Niskala / Yle
Anna Karismo
Avaa Yle-sovelluksessa

Brittiläinen Independent-lehti on julkaissut kuvia ja videon kahdelta suomalaiselta minkki-, kettu- ja supikoiratilalta. Kuvissa turkiseläimillä näkyy avohaavoja, vääristyneitä raajoja ja silmävammoja.

Artikkelissa eläinoikeusjärjestö Humane Society Internationalin edustaja arvostelee Britanniaa kaksinaismoraalista. Turkistarhaus on maassa kielletty, mutta turkisten tuonti on sallittu. Vuositasolla vajaa viidesosa Britanniaan tuoduista turkiksista tulee Suomesta.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton Profurin viestintäjohtaja Olli-Pekka Nissinen arvioi, että kyse saattaa olla lokakuussa paljastuneesta tapauksesta, jossa brittiläiset toimittajat tunkeutuivat kahdelle turkistilalle. Myös Helsingin Sanomat kirjoitti tuolloin tarhaiskuista.

Nissisen mukaan kuvissa näkyvät eläimet on tiloilla tunnistettu sairaiksi, ja ne ovat joko hoidossa tai lopetettu.

Eläinaktivistit ovat liikkeellä juuri nyt siksi, että tänään perjantaina on eläinsuojelujärjestö PETA:n Fur Free Friday eli turkikseton perjantai, Profurin toiminnanjohtaja Marja Tiura arvelee.

Etenkin brittiläinen iltapäivälehdistö on raportoinut viime vuosien aikana usein suomalaisista ylipainoisista "hirviöketuista".

Suosittelemme sinulle